Funcții noi pentru Nissan ProPilot: sistemul colaborează cu aplicația de navigație și permite condusul fără mâini pe volan pe autostradă pe aceeași bandă

de Daniel Popescu
Vineri, 17.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a îmbunătățit sistemul ProPilot, care se integrează acum cu aplicația de navigație și permite condusul fără mâini pe volan atunci când mașina este pe autostradă și își păstrează banda de circulație.

Nissan a anunțat în această săptămână o serie de îmbunătățiri pentru sistemul cu funcții autonome ProPilot.

Astfel, sistemul dezvoltat de constructorul japonez va putea prelua indicațiile oferite de sistemul de navigație al mașinii pentru a urma ruta stabilită, însă numai în anumite condiții.

Practic, sistemul ProPilot se va activa doar atunci când mașina ajunge pe autostradă. Într-o astfel de situație, șoferul va putea lua mâinile de pe volan, iar mașina se va conduce singură atât timp cât păstrează banda de circulație.

În momentul în care sistemul de navigație informează șoferul că trebuie să schimbe banda de circulație pentru a ieși de pe autostrada sau pentru a depăși un vehicul din față care circulă prea lent, sistemul ProPilot informează șoferul acustic și vizual că trebuie să pună mâinile pe volan și să efectueze singur manevra propusă de sistemul de navigație.

Nissan menționează că, chiar și atunci când nu are mâinile pe volan, șoferul este obligat să fie atent în permanență la drum pentru a prelua controlul imediat atunci când situația o impune. De asemenea, Nissan avertizează că șoferul nu poate lua mâinile de pe volan atunci când rulează în tuneluri în care semnalul GPS nu este disponibil, atunci când ajunge în zone în care benzile de circulație se unesc sau în zonele de taxare pentru circulația pe autostradă.

Noile îmbunătățiri introduse de Nissan utilizează o combinație de camere video, radare, sonare, hărți 3D și conexiune la GPS pentru a oferi informații în timp real despre mediul înconjurător și despre localizarea exactă a mașinii pe autostradă.

Pentru început, noul sistem ProPilot va fi disponibil pe modelul Skyline care se comercializează pe piața din Japonia, însă cel mai probabil va fi lansat ulterior și pe modele din Europa.

Via Nissan

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru