Uber a atras un miliard de dolari pentru investiții în mașini autonome: americanii vor fi ajutați de Toyota cu scăderea costurilor de producție

de Paul Cosma
Sambata, 20.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uber a reușit să atragă un miliard de dolari de la mai mulți investitori pentru divizia sa dedicată mașinilor autonome. Printre ei se numără și Toyota, care va ajuta Uber cu scăderea costurilor de producție în următorii 3 ani.

Uber Advanced Technologies, divizia de mașini autonome a grupului american cu același nume, a primit o infuzie importantă de capital pentru investițiile viitoare.

Un miliard de dolari este suma atrasă de Uber de la mai mulți investitori, printre care Toyota, producătorul japonez de componente Denso și fondul de investiții al SoftBank, Vision Fund.

Toyota și Denso vor avea o contribuție combinată de 667 de milioane de dolari. În plus, în următorii 3 ani, Toyota va plusa cu 300 de milioane pentru a acoperi costurile Uber cu producția vehiculelor comerciale autonome.

Noile investiții vin înainte de listarea Uber la bursă, așteptată în următoarele săptămâni, iar valoarea diviziei Uber Advanced Technologies este evaluată acum la circa 7 miliarde de dolari.

Anul trecut, japonezii de la Toyota au anunțat că vor investi 500 de milioane de dolari la Uber pentru dezvoltarea mașinilor autonome. Parteneriatul este menit să reducă decalajele pe care Toyota și Uber le au față de principalii competitori când vine vorba de acest sector al industriei.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • inexorabil
    Totuşi, parcă nu-mi vine să cred: prin mintea japonezilor Bushido-integri, campionii inegalabili ai calităţii şi ai fiabilităţii, zboară nu o păsărică, ci un stol pe nume…reducerea costurilor.

    După ce am văzut ce spune titlul, nici nu m-am ostenit să citesc mai departe…End of discussion!
    3 3
  • Aceeasi poza veche, care promoveaza conducerea autonoma din secoluil 21, dar tipul citeste ziare tiparite pe hartie din secolele trecute. Una din cele mai ridicole fotografii.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru