Feedback

Alianța Renault-Nissan a semnat un parteneriat cu divizia Waymo de la Google: servicii de mobilitate cu mașini autonome

Publicat Joi, 20.06.2019
de Paul Cosma
Comenteaza 0
Alianța Renault-Nissan a semnat un parteneriat cu divizia Waymo de la Google: servicii de mobilitate cu mașini autonome - Poza 1
Renault și Nissan vor colabora cu divizia Waymo de la Google pentru dezvoltarea unor servicii de mobilitate cu mașini autonome, atât pentru pasageri, cât și pentru transportul de mărfuri. Mașinile autonome ar putea fi testate în Franța și Japonia, însă oficialii companiilor nu au stabilit o dată pentru lansarea comercială a vehiculelor.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Waymo, divizia de vehicule autonome de la Google, continuă seria parteneriatelor cu producătorii auto. După colaborări cu Fiat-Chrysler și Jaguar Land Rover, Waymo a semnat un parteneriat și cu alianța Renault-Nissan, prin care vor fi dezvoltate servicii de mobilitate cu mașini autonome.

Potrivit acordului, mașinile autonome vor fi utilizate atât pentru transportul de pasageri, cât și pentru cel de mărfuri.

Primele prototipuri ar urma să fie testate în Franța și Japonia, însă oficialii companiilor nu au stabilit un termen pentru lansarea comercială a vehiculelor autonome.

Renault și Nissan vor crea companii de tipul joint-venture cu Waymo în Franța și Japonia, iar acestea vor avea rolul să dezvolte și să testeze diferite soluții și servicii de mobilitate bazate pe tehnologia mașinilor autonome.

Via Automotive News


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru