Renault lansează un experiment pentru un sistem de transport cu vehicule autonome: trei unități Zoe și un autobuz lângă Paris

de Daniel Popescu
Miercuri, 15.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a lansat miercuri un experiment pentru un sistem de transport cu vehicule autonome în campusul universitar Saclay din apropierea Parisului, cu scopul de a testa cele mai noi sisteme autonome pe trei unități Zoe și pe un autobuz.

Renault a anunțat miercuri startul unui proiect inedit care are rolul de a demonstra stadiul actual al dezvoltării tehnologiilor autonome în zone special amenajate.

Noul proiect se va desfășura în campusul universitar Saclay situat la circa 20 de kilometri de Paris, acolo unde au sediul numeroase companii de tehnologii și centre de cercetare, inclusiv în domeniul tehnologiilor autonome.

În cadrul proiectului, constructorul francez va oferi trei unități ale modelului electric Renault Zoe echipate cu o serie de tehnologii care le permit să se conducă singure pe trasee prestabilite.

Studenții vor putea chema un Renault Zoe cu funcții autonome prin intermediul unei aplicații de smartphone, iar mașinile vor opri doar în anumite stații stabilite anterior. Pe traseu, mașinile vor putea opri pentru a prelua și alți studenți care circulă în aceeași direcție.

În plus, Renault va furniza și un autobuz autonom care va circula pe un traseu cu lungimea de 3.7 kilometri între campusul Saclay și stația de tren Massy, iar pe parcursul rutei autobuzul va face patru opriri.

Renault susține că autobuzul autonom va circula cu "viteze comerciale" și va folosi benzile speciale pentru autobuze.

Totuși, autobuzul va rula doar pe timp de noapte, între orele 00:00 - 03:00, pentru a nu se intercala cu transportul local obișnuit.

Via Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru