Masini autonome

Sambata, 02 Februarie 2019 | Masini autonome

Mașinile autonome ar putea bloca orașele: "Un scenariu de coșmar în care traficul e complet paralizat"

Costul orar al unei mașini care rulează este mai mic decât costul orar al parcărilor în centrele orașelor mari. Din această cauză, spune un specialist american, mașinile autonome ar putea fi lăsate să meargă singure pe stradă în loc să rămână parcate. "E un scenariu de coșmar pentru trafic", susține acesta.
Marti, 29 Ianuarie 2019 | Concepte

Mercedes-Benz va lansa un nou concept în 2019: germanii vor propune tehnologii cu care mașinile vor evita accidentele rutiere

Mercedes-Benz va prezenta la jumătatea anului un concept echipat cu tehnologii care vor permite mașinilor viitorului să evite accidentele rutiere produse din erori umane.
Marti, 08 Ianuarie 2019 | Masini autonome

“Mașinile complet autonome nu vor exista niciodată”: declarația îi aparține chiar șefului diviziei de vehicule autonome de la Google

Șeful Waymo, divizia de vehicule autonome de la Waymo, a declarat că mașinile complet autonome nu vor exista niciodată. Potrivit lui John Krafcik, mașinile autonome vor avea întotdeauna constrângeri, iar șoferii sunt o condiție obligatorie pentru ca acestea să circule în siguranță.
Marti, 08 Ianuarie 2019 | Tehnologie

Ford pregătește o nouă tehnologie wireless: sistemul va permite “comunicarea directă” între mașini începând din 2022

Ford a anunțat că pregătește o nouă tehnologie wireless care va permite “comunicarea directă” între mașini. Tehnologia va fi implementată pe noile modele Ford din Statele Unite, începând cu anul 2022, potrivi Reuters.
Marti, 08 Ianuarie 2019 | Masini electrice si hibride

Kia și Hyundai prezintă un sistem de încărcare automată pentru mașini electrice: lansarea comercială este planificată pentru 2025

Kia și Hyundai au prezentat un sistem care permite unei mașini electrice să se conducă automat la stația de încărcare wireless și apoi să se parcheze singură pentru a permite și altor mașini să se încarce.
Vineri, 21 Decembrie 2018 | Masini autonome

Uber a reluat testele cu mașini autonome: măsuri sporite de siguranță și viteze reduse drastic

Uber a anunțat reluarea testelor cu mașini autonome pe drumurile publice, la 9 luni de la momentul în care o mașină experimentală a companiei a fost implicată într-un accident în urma căruia o femeie și-a pierdut viața.
Joi, 20 Decembrie 2018 | Tehnologie

Kia va prezenta în ianuarie tehnologii pentru mașini autonome: sud-coreenii vor să personalizeze spațiul interior pe baza emoțiilor

Kia va prezenta la târgul de tehnologie CES din luna ianuarie o serie de noutăți pentru personalizarea spațiului interior al viitoarelor mașini autonome pe baza emoțiilor.
Joi, 20 Decembrie 2018 | Industrie

Daimler și BMW negociază un parteneriat tehnic: cei doi constructori ar putea dezvolta platforme comune și tehnologii autonome

Daimler și BMW analizează posibilitatea unui parteneriat tehnic prin care să dezvolte în comun diverse platforme, baterii pentru mașini electrice sau tehnologii autonome, potrivit presei internaționale.
Marti, 04 Decembrie 2018 | Economic

“Pariul” Audi pentru următorii 5 ani: investiții de 14 miliarde de euro în mașini autonome și mobilitate electrică

Audi a anunțat că vrea să investească până la 14 miliarde de euro, în următorii 5 ani, în mobilitate electrică, digitalizare și mașini autonome. Investițiile totale se ridică la 40 de miliarde de euro până în 2023.
Miercuri, 14 Noiembrie 2018 | Masini autonome

Ford va livra alimente cu mașini autonome: proiectul pilot începe în Statele Unite

Ford a încheiat un parteneriat cu celebrul retailer Walmart pentru a livra alimente cu mașini autonome la domiciliul clienților.
Joi, 01 Noiembrie 2018 | Masini autonome

Parteneriat: Volvo și chinezii de la Baidu vor construi mașini autonome pentru cea mai mare piață din lume

Volvo și compania chineză Baidu au ajuns la o înțelegere pentru dezvoltarea comună a mașinilor electrice și complet autonome pentru cea mai mare piață auto din lume. China este așteptată să devină cea mai importantă piață pentru astfel de vehicule, cu 14.5 milioane de unități vândute până în 2040.
Miercuri, 31 Octombrie 2018 | Masini autonome

Volkswagen recunoaște decalajul față de concurență în dezvoltarea mașinilor autonome: “Alții au avansat deja foarte mult, Waymo este liderul industriei”

Directorul financiar de la Volkswagen reiterează dorința constructorului de a avea o alianță cu alte companii pentru dezvoltarea mașinilor autonome. Oficialul recunoaște că VW a rămas în urma concurenței la acest capitol, spunând că Waymo (divizie Google) este liderul industriei în acest moment.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 30 Octombrie 2018 | Masini autonome

Volkswagen va lansa un serviciu de car hailing cu mașini autonome: proiectul va debuta anul viitor în Israel, în parteneriat cu Mobileye

Volkswagen și divizia Mobileye de la Intel au semnat un parteneriat pentru lansarea unui serviciu de car hailing cu mașini autonome. Proiectul va debuta anul viitor în Israel cu primele teste, urmând ca lansarea comercială să aibă loc în 2022.
Luni, 22 Octombrie 2018 | Siguranta

Volvo are o nouă strategie privind siguranța mașinilor: “Vrem să trecem de la protecția pasagerilor la prevenirea și evitarea accidentelor”

Noua strategie Volvo privind siguranța mașinilor în trafic are la bază ideea suedezilor de a trece de la protecția pasagerilor la o mai mare atenție acordată prevenirii și evitării accidentelor, potrivit oficialilor companiei.
Joi, 18 Octombrie 2018 | Siguranta

Primele teste Euro NCAP pentru sisteme autonome: niciunul dintre cele 10 modele testate nu evită accidentele în situații neprevăzute

Euro NCAP a testat în premieră sisteme autonome disponibile pe 10 modele, însă niciunul dintre acestea nu a fost capabil să evite accidente în cazul unor situații neprevăzute care se întâmplă frecvent în trafic.
Joi, 18 Octombrie 2018 | Tehnologie

Studiu: 71% dintre șoferi cred că pot cumpăra mașini autonome. Doar 51% au spus că sunt răspunzători în cazul unui accident realizat din "vina" sistemelor de asistență

Un studiu realizat în luna octombrie a scos la iveală faptul că 71% dintre șoferi cred că pot cumpăra în acest moment un vehicul complet autonom. Mai mult decât atât, peste o treime dintre șoferi au spus că sunt dispuși să încalce legea în cazul în care sistemele avansate de asistență sunt active.
Joi, 11 Octombrie 2018 | Masini autonome

Ford testează o nouă tehnologie pentru mașinile autonome: vehiculele “comunică” între ele, iar viteza este ajustată pentru evitarea coliziunilor în intersecții

Ford susține că, în viitor, mașinile autonome vor putea să circule pe drumurile publice fără să mai oprească în intersecții. Constructorul testează o tehnologie care permite vehiculelor să “comunice” între ele, iar viteza să fie ajustată astfel încât coliziunile să fie evitate. Astfel, drumul ar urma să fie parcurs fără oprire până la destinație.
Miercuri, 10 Octombrie 2018 | Masini autonome

Volvo va folosi tehnologie Nvidia pentru viitoarele sale modele autonome: primele lansări sunt programate după 2020

Volvo va utiliza tehnologie Nvidia pentru a dezvolta modele autonome pe noua platforma SPA 2, iar primele lansări sunt programate în prima parte a deceniului următor.
Luni, 08 Octombrie 2018 | Masini autonome

Parteneriat Toyota-SoftBank pentru dezvoltarea mașinilor autonome: cele două companii japoneze vor lansa un serviciu de ride-sharing în 2020

Toyota și gigantul de tehnologie Softbank vor înființa o nouă companie de mobilitate care să dezvolte viitoarele mașini autonome. Vehiculele vor fi puse la dispoziția clienților printr-un serviciu de ride-sharing ce va fi lansat în 2020.
Duminica, 07 Octombrie 2018 | Economic

Președintele Franței vrea o strategie de țară pentru electrificare și mașini autonome: un fost director de operațiuni de la Renault este la conducerea proiectului

Franța va avea în curând o strategie pentru tranziția la mașinile electrice și autonome, la cererea președintelui Emmanuel Macron. La cârma proiectului se va afla Patrick Pelata, fostul director de operațiuni al constructorului Renault, iar viitoarea strategie pe termen lung va fi dezvăluită în luna februarie 2019.

Tag-uri similare

BMW, masini autonome, cruise control adaptiv, ConnectedDrive, cruise control BMW, depasiri BMW
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru