Kia va prezenta în ianuarie tehnologii pentru mașini autonome: sud-coreenii vor să personalizeze spațiul interior pe baza emoțiilor

de Daniel Popescu
Joi, 20.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia va prezenta la târgul de tehnologie CES din luna ianuarie o serie de noutăți pentru personalizarea spațiului interior al viitoarelor mașini autonome pe baza emoțiilor.

Mașinile autonome continuă să reprezinte o preocupare majoră pentru cei mai mulți constructori auto, iar acest domeniu va fi punctul de atracție și al standului pregătit de Kia pentru târgul de tehnologie Consumer Electronics Show (CES), care va vaea loc în perioada 8-11 ianuarie la Las Vegas.

Constructorul asiatic va prezenta sistemul Real-time Emotion Adaptive Driving (READ) dezvoltat împreună cu cercetătorii de la institutul MIT.

Sistemul READ poate optimiza și personaliza spațiul interior al unei mașini autonome prin analizarea stării emoționale a pasagerilor în timp real. Această analiză este realizată pe baza unei tehnologii artificiale de recunoaștere a semnalelor biologice pentru a crea anumite setări ambientale de interior.

"Sistemul READ va permite o comunicare permanentă între șoferi și mașini prin utilizarea limbajului emoțiilor, care va oferi astfel un spațiu optimizat și orientat către șoferi în timp real", spune Albert Biermann, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare al Kia.

De asemenea, Kia va prezenta la eveniment și alte tehnologii legate de mașinile autonome, iar detalii despre acestea vor fi oferite mai aproape de startul târgului.

Via Kia

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru