Renault și Nissan ar putea dezvolta mașini autonome împreună cu Google: parteneriatul va fi anunțat în primăvară

de Daniel Popescu
Joi, 07.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alianța Renault-Nissan va semna un parteneriat cu Google pentru dezvoltarea unor mașini autonome care să fie folosite ca taxi-uri și pentru alte servicii, potrivit unor informații neoficiale.

Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi este pe punctul de a ajunge la un acord cu Google pentru o colaborare care vizează producția de mașini autonome.

Parteneriatul ar urma să includă utilizarea unor modele Nissan cu tehnologii autonome dezvoltate de Waymo, compania deținută de Google care activează în acest domeniu. Pentru început, colaborarea ar urma să vizeze dezvoltarea unor taxi-uri autonome, însă ulterior ar urma să fie lansate și alte servicii.

În plus, cele două părți intenționează să dezvolte și un sistem de rezervare și plată pentru utilizarea taxi-urilor autonome, pentru a nu apela la soluții software dezvoltate de alte companii.

Informațiile au fost dezvăluite în această săptămână de publicația japoneză Nikkei. Oficialii Waymo au refuzat să comenteze, în timp ce oficialii Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi s-au limitat să afirme că nu au niciun anunț de făcut pe marginea acestui subiect. "Această știre este bazată pe zvonuri și speculații.

Nu avem nimic de anunțat", a declarat Nick Twork, purtătorul de cuvânt al Alianței.

Cu aproximativ doi ani în urmă, oficialii Renault anunțau că intenționează să lanseze în 2020 o mașină autonomă de Nivel 4 cu un preț accesibil. Nu este clar dacă planurile sunt încă de actualitate, însă Renault a efectuat anterior pe o autostradă din Franța o demonstrație cu Symbioz (foto), prototipul unei mașini autonome, eveniment la care a participat și Automarket.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • Nici daca as fi platit nu m.as urca intr.o masina autonoma
    4 2
  • hazard
    Eu ma urc, in mod special cand sunt impreuna cu prietena mea, palinca.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru