“Mașinile complet autonome nu vor exista niciodată”: declarația îi aparține chiar șefului diviziei de vehicule autonome de la Google

de Paul Cosma
Marti, 08.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Waymo, divizia de vehicule autonome de la Waymo, a declarat că mașinile complet autonome nu vor exista niciodată. Potrivit lui John Krafcik, mașinile autonome vor avea întotdeauna constrângeri, iar șoferii sunt o condiție obligatorie pentru ca acestea să circule în siguranță.

La sfârșitul lui 2017, grupul Alphabet (care deține și Google) a anunțat că vrea să lanseze un serviciu de taximetrie cu mașini fără șoferi prin divizia sa de vehicule autonome Waymo.

Un astfel de serviciu ar putea să fie disponibil în curând și în Europa, după ce Waymo și-a anunțat planul de extindere în afara SUA. Americanii au dezvăluit că se află în căutarea unor parteneri europeni cu ajutorul cărora să ofere servicii de mobilitate cu mașini autonome.

Până la stabilirea unor eventuale parteneriate, șeful Waymo a admis că mașinile autonome nu pot circula în siguranță fără a avea un șofer la bord. Cel puțin deocamdată.

“Mașinile complet autonome care să fie conduse în orice condiții și pe orice drum, fără un șofer la volan, nu vor exista niciodată, a declarat John Krafcik, CEO-ul Waymo.

El a subliniat că vor mai trece câteva decenii până ca mașinile cu nivel ridicat de autonomie să devină un lucru comun în trafic, dar, chiar și atunci, ele vor avea nevoie de “interacțiune cu omul”.

Via Autoexpress

Comentarii (6)

  • .....niciodata....

    cunoastem
    2 1
  • Bil Gates in 1981 a zis ca maximul de memorie pe care lumea o sa-l foloseasca vreodata la un computer e de 640k. Inca se mai rade pe seama prostiei spuse.
    7 1
  • Edikkk
    Google sunt nişte idioţi !!

    Înafara de motorul de căutare NU AU FĂCUT NIMIC BUN

    Youtube l-au cumpărat,
    AdSense l-au cumpărat,
    Android este dezvoltat peste Linux

    restul au făcut numai rebuturi

    Google video player
    Google Buzz
    Google Answers
    Google netbook
    Google wave
    Google plus
    Google hangouts
    Google knol

    Şi multe altele...
    3 5
  • chiar asa...cine sunt astia de la Google, abia pe locul 5 intre cele mai valoroase companii din lume. Noroc de niste genii ca edik sa ne deschida ochii, ca altfel.....ramaneam cu ideea preconceputa ca cei care lucreaza la Google sunt niste profesionisti. Cand colo, ce sa vezi....
    idiotii
    7 2
  • Edikkk
    Sunt mari pentru că au monopol pe banii din cautare şi ad sense.

    În rest sunt varză.

    Au dovedit o de foarte multe ori.
    Google pixel sau cum leau rebranduit au avut mereu bug uri mari...

    Sunt buni doar de făcut bani cu motorul de căutare.

    Sau ochelarii google vă mai aduceţi aminte??

    PS fiecare are dreptul la o opinie.
    4 6
  • @Edicacaca, Google a mai facut si Androidul in pauza de masa...
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru