Google începe testele cu mașini autonome și pasageri pe drumurile publice din San Francisco

de Paul Cosma
Miercuri, 25.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Waymo, divizia de vehicule autonome de la Google, a început să transporte primii pasageri cu ajutorul mașinilor “care se conduc singure” pe drumurile publice din San Francisco.

Mașinile complet autonome par mai degrabă o poveste frumoasă de marketing la ora actuală, dar testele și proiectele în acest sens sunt cât se poate de reale, cu toate că nu există încă o reglementare pentru aceste vehicule.

Waymo este una dintre companiile cele mai active în domeniu, bucurându-se de o susținere financiară importantă ca divizie de vehicule autonome a grupului Alphabet (proprietarul Google). 

Compania a început să testeze mașinile sale autonome pe drumurile publice din San Francisco, primii pasageri bucurându-se deja de serviciul de “robo-taxi”. Un șofer este în permanență la volan, gata să preia controlul mașinii în cazul unei urgențe. 

Waymo speră ca serviciile sale să fie disponibile la nivelul întregului oraș în cel mai scurt timp, urmând să se extindă ulterior în Statele Unite. 

Vehiculele autonome sunt unități electrice Jaguar I-Pace, iar clienții sunt selectați de Waymo de pe listele de așteptare care sunt așteptate să crească la câteva sute de persoane. 

“Mai avem multe de făcut.

Acesta este doar un pas care ne va ajuta să adunăm mai multe informații,” a declarat un reprezentant Waymo. 

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru