Robo-taxi: grupul care deține Google va lansa primul serviciu de taximetrie cu mașini fără șoferi

de Petre Barac
Miercuri, 08.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Alphabet, care deține și Google, va lansa primul serviciu de taximetrie cu mașini fără șoferi prin divizia sa de vehicule autonome Waymo.

Primele taxiuri fără șofer din lume vor fi lansate în curând în Statele Unite de către grupul Alphabet. Waymo, divizia pentru vehicule autonome a grupului american, va oferi acest serviciu pilot într-o regiune limitată din Phoenix, cu pasageri voluntari.

“Dorim ca experienţa de a călători cu vehiculele Waymo să fie o rutină, să doriţi să folosiţi serviciul pentru nevoile zilnice”, a declarat directorul general al Waymo, John Krafcik.

Krafcik a spus că serviciul care va fi lansat în curând va permite oamenilor să rezerve vehiculele prin intermediul unei aplicaţii mobile, similare celei pentru Uber şi Lyft.

Vehiculele Waymo au fost testate fără şofer într-un poligon de încercare din centrul Californiei, unde compania a invitat recent reporteri să asiste la aceste teste. Mașinile au o mică interfaţă grafică pe bancheta din spate care permite călătorilor să urmărească traseul şi butoane pentru apelarea serviciului pentru clienţi sau oprirea automobilului.

Fost director la Ford, John Krafcik a arătat că un serviciu de transport la cerere ar fi primul serviciu comercial al Waymo.

El a mai spus că aceste vehicule ar putea înlocui automobilele personale, aceasta fiind o îngrijorare de natură existenţială a industriei auto.

Via News.ro

Comentarii (7)

  • Acesta e motivul pentru care in curand nu vom mai avea nevoie de parcari. De-abia astept sa intre serviciile astea si pe piata romaneasca. Va ramane atat de mult loc pentru verdeata...
    7 3
  • @verde -ce gandire naiva...

    la noi nu se adopta masinile electrice si tu visezi la autonome? avem drumuri marcate ca sa mearga masinile autonome, nu vb doar afara, in oras...sa vad eu ce face masina autonoma la victoriei la 9 dimineata, o sa stea parcata in mijlocul strazii pana la 11 cand are o sansa sa inainteze...
    5 0
  • @unu Masina autonoma poate fi programata sa se bage cu tupeu, sa-ti ia fata... N-ai cu cine sa te certi si sa te injuri, ca n-are sofer!
    Or veni vreodata si vremuri mai bune pentru tara asta, sa avem si noi marcaje si semne de circulatie vizibile. Dar pentru asta trebuie sa mergem la vot si sa mai si cascam ochii cu cine votam.
    0 1
  • @ unu

    Fii serios, gandire naiva??? Nu observi cum persifleaza sarcastic cu mult shtoo?!? verde-iarba, multa iarba...
    4 0
  • Erata - Fi serios! de la iarba...
    3 0
  • @verde

    Va ROG FRUMOS sa acceptati scuzele mele , e drept tardive, in cazul in care chiar sunteti o D-na/D-soara ecologista indarjita care militati pe toate planurile ptr o Planeta PAMANT cat mai curata si mai propice vietii noastre!

    MEA CULPA! (harakiri nu o sa imi fac, oricat de mult vor unii intrucat "errare humanum est").
    4 0
  • inexorabil
    “Dialog” Quaid (interpretat de Arnold) – robotul din taxi, ȋn “Total Recall” (1990).

    R: Hello. I’m Johnny cab. Where can I take you tonight?
    Q (agitat, confuz, grăbit, fugărit de asasini) : Drive! Drive!!
    R: Would you, please, repeat the destination?
    Q: Oh, anywhere, just go! Go!!
    R: Please give us street and number.
    Q (neliniștit, inamicii s-au apropiat foarte mult) : Shit! Shit!!
    R: I’m not familiar with that address. Would you, please, repeat the destination?
    Q, disperat, ȋl smulge din lăcaș și-l aruncă ȋn spate, acționând personal maneta de control.

    Cel puțin eu știu cum aș reacționa ȋntr-o situație similară, dar reală: “Ieși ȋn MRM de gunoi fără viață!” – aruncându-l pe stradă, nu ȋn spate.

    PS: Care o fi semnul convențional al emoticonului cu mușchii ȋncordați? Cred că acesta: 0}-<
    L-aș folosi ȋn caz că n-aș apela la cuvinte obscene. La urma urmei, să fim pragmatici și civilizați, ce dracu’!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru