Bosch va prezenta un shuttle în septembrie: germanii pun accentul pe tehnologiile mașinilor electrice și autonome

de Daniel Popescu
Miercuri, 31.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul german Bosch va prezenta în luna septembrie un shuttle electric și autonom prin care vrea să demonstreze tehnologiile pe care le dezvoltă pentru vehiculele viitorului.

Constructorii auto anticipează că vânzările de mașini vor intra în declin în următorii ani pe măsură ce clienții își vor îndrepta atenția spre metode alternative de transport, iar printre acestea figurează și shuttle-urile.

Acestea vor fi preferate în special de persoanele care călătoresc pe distanțe scurte în interiorul orașelor și care preferă ca experiența să fie una plăcută și în compania unui număr limitat de persoane, comparativ cu transportul în comun tradițional.

Prin urmare, producătorul german Bosch dezvoltă un shuttle electric și autonom pe care îl va prezenta în luna septembrie la Salonul Auto de la Frankfurt pentru a demonstra numeroasele tehnologii pe care le concepe pentru partenerii săi din industria auto.

În plus, Bosch va prezenta la Frankfurt o platformă pentru mașini electrice care include numeroase sisteme dezvoltate împreună cu partenerii de la Benteler, inclusiv direcția și frânele. De asemenea, germanii vor prezenta și un sistem de 48 de volți dedicat mașinilor cu sisteme de propulsie mild-hybrid, dar și diverse soluții pentru controlul temperaturilor generate de sisteme electrice și hibride.

În plus, Bosch dezvoltă în prezent și numeroase sisteme pentru mașini autonome.

Cel mai important este sistemul de parcare automată care nu are nevoie de prezență șoferului la volan, care a fost conceput împreună cu Daimler. Pratic, germanii furnizează o gamă completă de camere video, senzori radar și senzori de mișcare pentru sistemele autonome.

Via Bosch

Comentarii (3)

  • Un singur lucru aparent neimportant au pierdut din vedere mesterii socialisti, maestrii inlaturarii sistematice a libertatii individuale: industria auto da de lucru cator oameni? :)
    Odata cu "indreptarea atentiei catre mijloace alternative de transport" ceea ce e probabil, nu spun nu, odata asadar cu aceasta re-gandire a prioritatilor consumatorului, inevitabil, milioane de joburi din industria auto vor disparea. :) Vom vedea atunci cum vor explica socialistii binele pe care vor ei musai sa-l faca cu fortza. Cei care se vor prinde ultimii de toata povestea asta sunt cei mai prosti. Si aia vor fi si cei mai multi. Dar la vremea aia va fi deja prea tarziu. Intotdeauna, raul facut de o mana de nemernici trebuie suportat si reparat de o masa disproprotionat de mare in raport cu "geniile" de la care a pornit.
    5 10
  • stefan
    o groaza de joburi din toate INDUSTRIILE vor disparea cand vor intra in forta robotii adica in urmatorii 10-15 ani (deja a inceput pe ici, pe colo). vom trai si vom vedea. ca utilizator astept cu mare nerabdare masini autonome, dar sa fie si sigure. oricum nu stiu ce isi bat unii capul. la noi in tara nu vor functiona cum trebuie ca noi nu avem locuri de parcare dedicate, noi parcam pe borduri sau pe spatiul verde, nu avem marcaje si astea sunt importante pentru masinile autonome si oricum romanul vrea sa isi conduca stiftul singur. deci nu mi-as bate capul ca o sa fie in romania.

    a, si noi oricum nu mai avem industrie (multumim maretului partid, ciuma rosie in special, nu ca ailalti ar fi usi de biserica) deci ce ma intereseaza ca isi pierd altii din alte tari locurile de munca? presupund ca asa se va intampla, ceea ce e discutabil.
    2 4
  • @Stefan: Romania e pe locul 5 in Europa in ce priveste nr de angajati in ind auto.
    Asa e, multe joburi se vor pierde oricum. Ideea e ca nu trebuie sa grabim asta, pe baze ideologice tampite.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru