General Motors a primit licență pentru teste cu mașini autonome pe drumurile publice: prototipul Cruise Origin va fi testat în California

de Paul Cosma
Joi, 27.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General Motors a primit aprobarea autorităților americane pentru a efectua teste cu mașini autonome care să transporte pasageri pe drumurile publice. Prototipul electric Cruise Origin va fi testat în California, iar un șofer de siguranță va fi în permanență la bord.

La începutul anului, GM a dezvăluit prototipul unui vehicul electric și autonom, care a fost dezvoltat împreună cu Honda. Denumit “Cruise Origin”, vehiculul ar putea fi folosit în cadrul unui serviciu de ride-hailing cu mașini autonome, care să concureze cu Uber sau Lyft.

Americanii au primit acum autorizația să efectueze teste cu aceste vehicule autonome și să transporte pasageri pe drumurile publice.

Divizia Cruise susține că testele vor fi desfășurate pe teritoriul statului California, iar vehiculele vor avea în permanență un șofer de siguranță la bord.

Constructorul american speră că rezultatul testelor le va permite apropierea cât mai rapidă de momentul lansării oficiale și de intrarea în producție. Cruise Origin va fi lansat inițial în San Francisco, orașul ce găzduiește sediul Cruise.

Via Automotive News

Comentarii (2)

 • netam-nissan
  aha deci ca cu volvo ala licenta va fi bagata la racoare cind calca vreun om neautonom.
  o fi buna cutia asta dar e orice numa nu masina ca nu are nici volan.
  poate drezina.
  nu m-ar mira sa care si vii si morti primaria californiei cu ele la lagarele fema dupa vreo molima noua cu supliment de cutremure tzunami cazut ceru in freze cu ceva ajutor de la haarp chemtrails vaccinuri si alte ghidusii.
  (a se observa sugestia din poza cu firma aia CASTRO - fidel normal..).
  viitoru suna deci bine -capitalizm liber cu tesle-taycan-rimac pt aia cu biciu si trotinete personale cel mult fraierilor.
  8 2
 • Titanilor…adică voi: Durant, Smith (Latta), Olds, Buick, Chevrolet, Sloan, Kettering, fraţii Fisher, Earl, Mitchell, Arkus-Duntov ş.a.m.d. – ce baftă chioară pe voi că v-aţi născut în alte timpuri…

  Deo-privilegiaţilor! Alintaţilor!! Fericiţilor!!!
  3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru