Volkswagen va furniza 35 de shuttle-uri electrice și autonome ID Buzz la Cupa Mondială de fotbal din 2022: acestea vor transporta câte 4 pasageri

de Daniel Popescu, Foto: Volkswagen
Marti, 17.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunțat că va furniza 35 de shuttle-uri electrice și autonome ID Buzz pentru statul Qatar cu ocazia Cupei Mondiale de fotbal din Qatar din anul 2022.

Volkswagen a anunțat recent un proiect major pentru lansarea efectivă a unor mașini electrice care să fie utilizate de publicul larg. Proiectul se va desfășura în statul Qatar cu ocazia Cupei Mondiale de fotbal programată pentru anul 2022.

În acest sens, Volkswagen va furniza organizatorilor 35 de shuttle-uri electrice și autonome ID Buzz care vor fi folosite pentru a transporta în mod autonom până la 4 pasageri care doresc să ajungă în apropierea stadioanelor unde vor avea loc meciurile.

Toate cele 35 de unități vor avea nivelul de autonomie 4, ceea ce înseamnă că acestea vor fi complet autonome, însă un șofer se va afla permanent la volan pentru a interveni rapid în cazul în care simte că este nevoie.

Volkswagen a confirmat încă din anul 2017 că producția de serie a conceptului ID Buzz va începe în 2022. În cazul conceptului, ID Buzz este propulsat de două motoare electrice care dezvoltă în total 275 de kW (374 CP), putere care-i permite să ajungă de la 0 la 100 km/h în 5.3 secunde.

Viteza maximă anunțată este de 160 km/h, în timp ce autonomia electrică nu a fost dezvăluită.

Pentru moment, Volkswagen nu a confirmat însă specificațiile tehnice ale versiunii de serie.

Primele teste cu versiunea de serie vor începe în 2020, iar primele sesiuni de verificare în condiții reale vor demara în 2021, pentru ca versiunea finală de serie să fie gata până la sfârșitul anului 2022, în contextul în care Cupa Mondială de fotbal din Qatar este programată în decembrie 2022.

Parteneriatul cu statul Qatar nu este unul surprinzător, în contextul în care fondul de investiții Qatar Investment Authority este al treilea cel mai mare acționar al construtorului, iar germanii sunt și partenerul de mobilitate pentru Campionatul European de fotbal care va avea loc în vara anului 2020.

Via Volkswagen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru