Proiect-pilot: Mercedes și Bosch vor testa o aplicație de ride-hailing cu mașini autonome

de Paul Cosma
Miercuri, 18.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes și Bosch au anunțat un proiect-pilot prin care vor să testeze comportamentul mașinilor autonome în cadrul unui serviciu de ride-hailing. Proiectul se va desfășura în orașul american San Jose, iar flota va cuprinde vehicule Mercedes-Benz Clasa S.

Din 2017, Mercedes și Bosch colaborează pentru a dezvolta o tehnologie care să permită circulația mașinilor complet autonome și fără șofer. Cele două companii caută un sistem pregătit pentru producție care poate fi încorporat în diferite tipuri de autovehicule.

Nemții au anunțat acum un proiect-pilot în orașul american San Jose, prin care vor să testeze comportamentul unor mașini autonome în cadrul unei aplicații de ride-hailing.

Aflate sub supravegherea unui șofer de siguranță, mașinile autonome vor circula între zona de vest a orașului și centru, de-a lungul mai multor artere principale. Inițial, serviciul va fi disponibil unui grup restrâns de utilizatori, iar aceștia vor folosi o aplicație dezvoltată de Daimler Mobility AG pentru a rezerva o călătorie cu autovehiculele autonome Mercedes Clasa S, dintr-un punct de preluare determinat și până la destinație.

Atât Mercedes, cât și Bosch vor să obțină mai multe date cu privire la modul în care mașinile autonome pot fi integrate într-un sistem de mobilitate intermodal care include servicii de transport în comun și car-sharing.

Via Mercedes, Bosch

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru