General Motors a prezentat prototipul unui vehicul electric și 100% autonom: Cruise Origin ar putea fi folosit într-un serviciu de ride-hailing

de Paul Cosma
Miercuri, 22.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General Motors a dezvăluit prototipul unui vehicul electric și autonom, fără volan și pedale, care a fost dezvoltat împreună cu Honda. Denumit “Cruise Origin”, vehiculul ar putea fi folosit în cadrul unui serviciu de ride-hailing cu mașini autonome, care să concureze cu Uber sau Lyft.

Cruise, divizia de vehicule autonome de la General Motors, a prezentat rezultatul unei colaborări cu japonezii de la Honda.

Cruise Origin este un prototip electric și autonom, fără volan și pedale, pe care General Motors speră să-l introducă într-un serviciu de ride-hailing, care să devină concurent pentru Uber sau Lyft.

Compania Cruise are o valoare estimată la 19 miliarde de dolari, însă nu are autorizație din partea statului California pentru teste cu mașini autonome fără șofer de siguranță.

Deocamdată, doar divizia Waymo de la Google a primit aprobarea autorităților americane pentru efectuarea unor astfel de teste pe drumurile publice.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • netam-nissan
    bre honda astia va dadura cu atomica in freza si voi ii ajutati? plus ca dulapuri am facut si eu mai demult fara volan normal.
    ar fi fost si mai culmea sa fie cu gm mazda cu sediu la hiroshima.
    17 1
  • inexorabil
    Eu aş insera o altă ştire şi anume: “ Cei/Cele de la *General Motors* au prezentat o oglindă în care, din pură curiozitate, s-au uitat, după atâta amar de ani. Şocaţi/te şi îngroziţi/te de ceea ce au observat, au plonjat din Turnurile lor de sticlă direct în Detroit River, dar, din fericire, nu s-au înecat, deoarece capetele lor au acţionat ca nişte veritabili colaci de salvare”.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru