Hyundai face un nou pas în direcția dezvoltării tehnologiei pentru mașini autonome: joint-venture cu unul dintre cei mai mari furnizori auto din lume

de Paul Cosma
Marti, 11.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai și Aptiv, furnizor de top care produce camere și radare dedicate mașinilor autonome, au anunțat că vor colabora pentru ca, din 2022, să înceapă să comercializeze tehnologie pentru vehiculele fără șofer ce vor fi folosite în servicii de tip “robo-taxi”. Motional este numele unui joint-venture care vrea să concureze cu entități precum Waymo (divizie a grupului ce deține Google) sau Argo AI (deținut de Ford și Volkswagen).

În 2018, grupul Hyundai anunța înființarea unui centru de testare a mașinilor autonome prin care să dezvolte această tehnologie și pentru a recupera “întârzierile” față de ritmul celorlalți concurenți de pe piața auto.

Un an mai târziu, asiaticii au lansat un serviciu de ride-sharing cu mașini autonome în statul american California, spunând la acea vreme că vor să studieze comportamentul clienților într-un “mediu cu mașini autonome”.

Acum, Hyundai face un nou pas în direcția dezvoltării tehnologiei pentru mașini autonome și anunță că va colabora cu Aptiv, unul dintre furnizorii de top ai industriei auto, pentru ca, din 2022, să comercializeze astfel de sisteme autonome pentru servicii de taximetrie care să folosească vehicule fără șoferi.

Aptiv produce camere și radare dedicate mașinilor autonome și este unul dintre cele mai cunoscute companii din zona furnizorilor dedicați constructorilor auto. Aptiv folosește la rândul său senzori și subansamble oferite de Mobileye, companie israeliană de top în acest domeniu.

Joint-venture-ul Hyundai-Aptiv a fost numit Motional.

Noua companie, ce va avea peste 1.000 de angajați până la sfârșitul anului, va avea o concurență puternică pe acest segment.

Amintim aici Waymo, divizia de vehicule autonome a grupului Alphabet (proprietarul Google) și Argo AI, un start-up ce este controlat de Ford și Volkswagen.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru