Colaborare Hyundai-Kia pentru dezvoltarea tehnologiei mașinilor autonome: “Trebuie să recuperăm decalajele de câțiva ani față de concurență”

de Paul Cosma
Luni, 24.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai și Kia au construit un centru de testare a mașinilor autonome ca să dezvolte această nouă tehnologie și pentru a recupera “întârzierile” față de ritmul celorlalți concurenți de pe piața auto.

Dezvoltarea tehnologică în cazul mașinilor autonome are nevoie de investiții considerabile și, în cele mai multe cazuri, de alianțe între producători pentru reducerea costurilor și eficientizarea activităților.

Un exemplu ne este oferit de colaborarea Hyundai-Kia ce își propune să dezvolte și să testeze mașini autonome într-o bază special amenajată în Coreea de Sud.

Pentru început, cei doi producători au creat o “flotă” de doar 3 mașini autonome folosind un model Kia Optima, pe care le-au denumit M.Billy (Mobis Intelligent Learning Library). Proiectul comun este supervizat de inginerul Gregory Baratoff, care a lucrat în trecut la Daimler-Chrysler, Siemens sau Continental.

Acesta susține că divizia Hyundai Mobis are mult de recuperat față de producătorii germani când vine vorba de tehnologiile mașinilor autonome, așa cum sunt senzorii, camerele sau radarele necesare pentru rularea în siguranță.

“Suntem în urma concurenței la această oră.

Ne va lua aproximativ 4 ani să internalizăm tehnologiile cheie și să prindem din urmă companii precum Bosch sau Continental,” a declarat Gregory Baratoff.

Centrul de testare Hyundai-Kia include 14 trasee pentru mașinile autonome, un oraș cu magazine, intersecții, semafoare și sensuri giratorii.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru