Serviciul de ride-hailing cu mașini autonome Waymo devine public: "Ne așteptăm ca cererea să fie foarte mare"

de Daniel Popescu
Sambata, 10.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Serviciul de ride-hailing cu mașini autonome operat în Statele Unite de Waymo, companie deținută de Google, a devenit public. Oficialii Waymo anticipează o cerere ridicată pentru curse cu mașini fără șofer.

Waymo, divizia Google care se ocupă cu dezvoltarea de mașini autonome, a anunțat în această săptămână extinderea serviciului său de ride-hailing pe care îl operează în Statele Unite.

Astfel, serviciul de ride-hailing Waymo One devine pentru prima oară public și va putea fi accesat de un număr semnificativ mai mare de clienți decât în prezent.

Waymo a început primele teste cu serviciul de ride-hailing cu mașini autonome în 2017, iar acesta a fost extins în 2018, însă accesul în cadrul programului era puternic restricționat.

"Pe termen scurt, toate călătoriile noastre vor avea loc fără șofer. Ne așteptăm ca serviciul nostru de curse fără șofer să fie foarte popular și suntem recunoscători clienților pentru răbdare pe măsură ce extindem disponibilitatea mașinilor", explică John Krafcik, CEO-ul Waymo.

În prezent, serviciul este disponibil în Phoenix, Arizona și acoperă o suprafață de circa 260 de kilometri pătrați în jurul orașelor Chandler, Gilbert, Mesa și Tempe.

Zona de operare va fi ulterior extinsă cu mașini autonome care vor avea însă pe scaunul șoferului un inginer care să intervină în caz de nevoie, în contextul în care Waymo are acreditările necesare pentru mașini autonome fără șofer doar pe o suprafață restrânsă.

Serviciul mizează pe mașini autonome Chrysler Pacifica furnizate de Alianța Fiat-Chrysler și modificate de inginerii Waymo pentru a putea fi conduse în mod autonom.

Via The Verge

Comentarii (1)

  • Edikkk
    Arată de parcă vine salvarea să te ia... :)))

    Chrysler Pacifica este folosită datorită sistemului hybrid (non plugin) de la Toyota licenţiat către FCA

    Dar când ai deja maşinile Tesla care vor ajunge să facă acelaşi lucru, nu ştiu cum Waymo vor rezista.

    Apropo un video de duminică:


    https://youtu.be/Vm7l3YxEF8g
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru