Los Angeles va avea taxiuri autonome la finalul lui 2022

de Tiberiu Safta
Luni, 21.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Orașul Los Angeles din Statele Unite va avea taxiuri autonome începând cu finalul acestui an. Serviciul autonom este dezvoltat de companiile Motional și Lyft, iar flota va fi alcătuită din exemplare Hyundai Ioniq 5.

La finalul acestui an, Los Angeles va avea un serviciu de taxiuri complet autonome. Serviciul este dezvoltat de către companiile de ride-sharing Motional și Lyft și va fi funcțional și în alte orașe din Statele Unite, precum Las Vegas.

Flota noului serviciu autonom este compusă din mai multe exemplare Hyundai Ioniq 5. Acestea sunt modificate special pentru a fi compatibile cu tehnologia de conducere autonomă de nivel 4, dezvoltată de Motional.

Potrivit unei cercetări realizate de Lyft, cei mai mulți locuitori din statul California sunt foarte interesați de mașinile autonome. Tocmai de aceea, California este o piață foarte atractivă pentru testarea și eventuala implementare a tehnologiilor de conducere autonomă în viitorul apropiat.

La final, Motional spune că adoptarea unui serviciu de conducere autonomă va duce la un număr mai mic de accidente grave care se produc la Los Angeles.

via Carscoops

Comentarii (8)

  • AutonomiaSalveazăRomânia
    Suntem deja la finalul lui 2022.
    5 6
  • Seriff
    Pai si cu cine se mai cearta clientii beti, sau aia nemultumiti ca de ce o ia pe waze:))
    6 4
  • Este doar o chestiune de timp si vor fi interzise pentru ca nu are cine sa răspundă in caz de accident. Deșii teoretic riscul este mai mic se va întâmpla si se va ajunge la o dilema. Ce se întâmpla dacă apare o urgentă si pasagerul vrea sa coboare, dacă este ambuteiaj si chiar coboară, pasagerului i se face rău… sunt situații la care doar o persoana poate sa reacționeze in funcție de toate variabilele. Oricât încearcă sa anticipeze din soft totul… este imposibil. Sunt deja anchete in multe tari pentru asemenea incidente si la un moment dat se va produce inevitabilul… vor fi interzise.
    11 5
  • Seriff
    Sau daca da vreo eroare de soft si trece pe rosu si masina se face zob, cine raspunde? Elon Musk?
    3 0
  • Mircea Badea
    au si astia strazi neasfaltate pe acolo? ce e cu suvuletele prin oras?!

    poate vor fi supervizate de un dronagiu..sau cine stie ce AI pun pe ele, nici nu visam ce se poate deja face.
    2 1
  • Da Mirciulica, se descurca de minune mai ales pe zapada, polei sau asfalt alunecos.
    Interogheaza AI-ul de 100 de ori pe secunda starea asfaltului franand permanent 2 roti si accelerand cu celelalte 2 ca sa vada cand rupe aderenta.
    2 0
  • Așa-i când vrei să fi arogant si o dai de pereți de fiecare data.
    Mircea, bagă tu intr-un sedan baterie, plus sistemele pentru condus autonom si sa vedem cine vrea o masina care arată ca o cămilă.
    Am înțeles ca ești mi’se rupist, foarte bine… dar ca n-ai respect fața de tine însuți este trist.
    2 1
  • @dutzu
    cum adica, e pe sistemul "bagati tehnologia in duba!"? asa ceva..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru