Șeful Toyota avertizează despre pericolul mașinilor autonome, după incidentul de la Jocurile Paralimpice

de Alexandru Monenciu
Luni, 13.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Toyota și-a exprimat îngrijorarea în ceea ce privește dezvoltarea mult prea rapidă a sistemelor care permit un condus autonom. Aceste avertismente vin după ce o mașină autonomă E-Palette a rănit un sportiv în satul Jocurilor Paralimpice de la Tokyo.

Toyota e-Pallete este un vehicul electric, complet autonom, care a fost adaptat special pentru utilizarea în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo. Numai că, din nefericire, un astfel de vehicul a rănit un sportiv cu deficiențe de vedere în satul Jocurilor Paralimpice.

Sportivul nu a fost rănit grav, dar incidentul a arătat că "mașinile autonome nu sunt încă realiste pentru drumurile normale", după cum a declarat chiar directorul general al Toyota, Akio Toyoda, imediat după nefericitul eveniment.

Într-un video ulterior, Toyoda a vorbit din nou pe marginea acestui subiect. Mai mult, șeful constructorului japonez de automobile a avertizat că grăbirea dezvoltării sistemelor care permit un condus autonom nu este deloc benefică, nici pentru industrie, dar nici pentru clienți.

"Există această presiune asupra constructorilor de automobile, care vor fi primii în lansarea de vehicule autonome de nivel 5, dar am spus că nu ar trebui să ne aruncăm pe un astfel de trend" a precizat Akio Toyoda.

Recent, Toyoda a luat în colimator și mașinile cu zero emisii.

Oficialul nipon a declarat că Japonia ar rămâne fără electricitate în această vară dacă toate mașinile din țară ar fi pur electrice.

via Automotive News (înreg.)

Comentarii (6)

  • mai e de lucru baieti, mai e de lucru. Dar oare renteaza atatia bani investiti ca sa renunti la rolul omului?
    10 2
  • Edikkk
    Să corectăm minciuna idiotului Toyoda

    "mașinile autonome TOYOTA nu sunt încă realiste pentru drumurile normale"

    Sunt mult în urmă, la multe capitole, faţă de Tesla şi gata - strugurii sunt acri, pentru că sunt ei Toyota incompetenţi.
    2 13
  • Edikkk
    Dle Ionel, este întradevăr îngrijorător eliminarea omului cât mai mult din câmpul muncilor simple.

    Reduce puternic numărul de locuri de muncă şi mai ales pentru cei din zona celor care nu au o specialitate (facultate, master, specializare)

    Cei care vor deţine roboţii, vor deţine banii şi oamenii săraci vor deveni un fel de sclavi moderni al oamenilor bogaţi.

    Aici, singurul care poate opri acest lucru, este statul.

    Şi noţiunea de venit minim garantat, care poate trebuie implementat dar în ce fel, nici să nu aducă lenea generalizată.

    Eu cred că joburile în domeniul medical, legal, IT, HORECA vor rămâne majoritatea.

    Dar este un proces de durată. Cred... Sau sper....
    Ce au arătat Tesla cu Dojo, te pune pe gânduri.
    2 7
  • Johnny
    Pai in trafic real nu ar fi probleme, nu? Astea au circulat intr- un perimetru cu doar astfel de masini dar ghinion au aparut si petoni..lol
    3 0
  • Johnny
    Eliminarea sau reducerea joburilor e sperietoare , fara fundament real. Oamenii nu au nevoie de bani de la un job neaparat. Cand se produce usor, cu masini, e doar o chestiune de alocare a veniturilor intre categorii sociale...venituri obtinute usor deci, prin eliminarea muncii fizice, grele. Acele firme care produc usor, sunt taxate greu si accepta, ca sa aiba clienti, la randul lor. In familii poate lucra unul care sa intretina vateva persoane. Viitorul e al lenesilor si a celor care fac o joaca din job.
    3 0
  • King rocker
    Ok, deci daca un vehicul ne-autonom rănește le cineva, le scoatem din circulație pe toate?

    A, nu..ok deci Toyota e doar mofluza că.a.ramas.in urma.si lumea o lasă în praful istoriei
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru