Toyota a oprit mașinile autonome în satul Jocurilor Paralimpice, după ce un vehicul a rănit un sportiv

de Paul Cosma
Luni, 30.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a anunţat că a suspendat toate vehiculele autonome e-Palette din satul Jocurilor Paralimpice din Tokyo, la o zi după ce unul dintre acestea a lovit şi a rănit un pieton cu deficienţe de vedere.

Într-un videoclip de pe YouTube, directorul general al Toyota, Akio Toyoda, şi-a cerut scuze pentru incident şi a spus că s-a oferit să se întâlnească cu persoana respectivă, dar nu a putut să o facă.

”Un vehicul este mai puternic decât o persoană, aşa că, evident, eram îngrijorat de starea acesteia”, a spus el, răspunzând la întrebări despre incident.

Toyoda a declarat că accidentul a arătat dificultatea ca vehiculele autonome să circule în condiţiile speciale ale satului, în timpul olimpiadei paralimpice, unde se află persoane care au deficienţe de vedere sau au alte dizabilităţi.

”Arată că vehiculele autonome nu sunt încă realiste pentru drumurile normale”, a spus el.

Vehiculul se oprise la o intersecţie în T şi era pe cale să se întoarcă sub controlul manual al operatorului, care folosea joystickul vehiculului, când vehiculul l-a lovit pe sportiv mergând cu aproximativ 1 sau 2 kilometri pe oră, a spus Toyoda.

Oficialii paralimpici i-au spus şefului Toyota că sportivul, care a rămas conştient, a fost dus la centrul medical din satul de sportivi pentru tratament şi a putut să meargă înapoi la reşedinţa sa.

E-Palette, un vehicul electric complet autonom, a fost adaptat special pentru utilizarea în timpul Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo, cu uşi mari şi rampe electrice pentru a permite grupurilor de sportivi să urce rapid.

Compania a declarat că va coopera cu o anchetă a poliţiei locale pentru a determina cauza accidentului, adăugând că va desfăşura şi propria anchetă.

Via news.ro

Comentarii (5)

  • Logic ar fi deci ca viteza autonomelor să fie limitată la maxim 1 km/h. :-)
    Serios acum, nimic nu rimează, fiindcă minorul incident a avut loc cu autonoma condusă manual !
    16 3
  • Bolile copilăriei. Trecem și de asta.
    0 0
  • E vorba de publicitate -- fie ea negativă, rămâne un capitol de bază din tehnica manipulării.
    7 0
  • Autobuzul ala trebuie sa mearga vreo 100 de ani sa nu iasa in paguba cu amprenta de carbon. Sute de kile de substante energointensive pentru ce? Sa ii plimbe pe sportive 1-2 km prin satul olimpic?! Nu mai bine le dadeau niste biciclete? Sau trotinete ca tot e la moda.
    Tocat bani si propaganda pe banii prostimii, adica de la buget.
    5 0
  • Ca niște oameni de onoare ce sunt, au dat vina pe cei cu deficiențe (văz, auz, deplasare).
    În rest tigaia mergătoare este perfectă.
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru