Renault va furniza navete autonome la turneul de tenis de la Roland Garros

de Tiberiu Safta
Miercuri, 15.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a anunțat oficial că va furniza mai multe navete electrice autonome în cadrul turneului de tenis de la Roland Garros. Noile navete dispun de un sistem autonom de nivel 4, iar acestea vor intra și în transportul public din Franța, din 2026.

Săptămâna viitoare începe turneul de tenis de la Roland Garros. Cu această ocazie, Grupul Renault, unul din sponsorii principali ai turneului, va debuta un nou mijloc de transport public pentru vizitatorii turneului. Mai exact, constructorul francez va furniza navete electrice autonome, care vor transporta pasageri până la intrarea în stadionul de tenis.

Noile navete autonome sunt dezvoltate în colaborare cu WeRide și dispun de tehnologie autonomă de nivel 4. Astfel, vehiculele se vor putea conduce singure într-un domeniu operațional definit și fără operator la bord. Navetele furnizate de Renault vor fi supravegheate de la distanță.

Aceste navete vor circula în apropiere de stadionul Roland Garros în fiecare zi din 26 mai până în 9 iunie, în intervalul orar 11:00 – 19:00.

În viitorul apropiat, Renault are în plan să introducă microbuze autonome pentru serviciile de transport public din Franța. Anul trecut, constructorul francez a anunțat proiectul Mach 2, care prevede introducerea unor microbuze electrice autonome în rețeaua de transport public din Chateauroux Metropole, începând din 2026.

Renault derulează astfel de teste cu o platformă robotizată de microbuz electric bazată pe noua generație Renault Master.

via Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru