Stellantis

Miercuri, 15 Iunie 2022 | Economic

Carlos Tavares, șeful Stellantis, avertizează că o viitoare criză va încetini tranziția către mașini electrice

Potrivit lui Carlos Tavares, șeful Grupului Stellantis, o viitoare criză financiară ar putea avea efecte negative asupra tranziției către vehicule electrice. Asemenea probleme ar putea fi cauzate și de reducerea subvențiilor pentru mașini electrice de către guverne, avertizează șeful grupului multinațional.
Luni, 30 Mai 2022 | Industrie

Toyota și Stellantis vor construi un vehicul comercial nou. Va primi și versiune electrică

Toyota și Stellantis au încheiat un parteneriat nou prin care cei doi constructori vor construi un vehicul comercial nou. Noul model, deocamdată nebotezat, va fi lansat la jumătatea lui 2024 și va primi și o versiune electrică.
Miercuri, 25 Mai 2022 | Industrie

Stellantis și Samsung vor investi 2.3 miliarde de euro în dezvoltarea unei fabrici de baterii

Grupul Stellantis și Samsung SDI, divizia producătoare de baterii a gigantului sud-coreean, vor investi împreună 2.3 miliarde de euro în dezvoltarea și deschiderea unei noi fabrici de baterii din Statele Unite. Uzina din statul Indiana își va începe activitatea în 2025.
Miercuri, 11 Mai 2022 | Industrie

Carlos Tavares, șeful Stellantis: criza materiilor prime va continua și în timpul tranziției către mașinile electrice

Carlos Tavares, șeful Grupului Stellantis, a avertizat asupra crizei de materii prime, esențiale pentru mașini și baterii, care va continua și în timpul tranziției către automobilele electrice. Tavares preconizează că o asemenea criză va fi resimțită puternic în 2025 și 2026.
Miercuri, 04 Mai 2022 | Industrie

Share Now, serviciul de car-sharing deținut de BMW și Mercedes-Benz, vândut către Stellantis

Share Now, un serviciu de car-sharing înființat de BMW și Mercedes-Benz în anul 2019, a fost vândut către Grupul Stellantis. Deși nu a fost confirmat oficial, serviciul a fost cumpărat de Stellantis pentru suma de 100 de milioane de euro.
Luni, 02 Mai 2022 | Industrie

Carlos Tavares, șeful Stellantis: situația crizei de semiconductori se va îmbunătăți în 2023

Carlos Tavares, CEO-ul Grupului Stellantis este de părere că situația crizei de semiconductori se va îmbunătăți abia din 2023. El a adăugat că actuala situație a crizei se află la un nivel similar cu cel din 2021.
Vineri, 29 Aprilie 2022 | Industrie

Stellantis va produce mașini electrice în Serbia

Grupul Stellantis anunță că va produce mașini electric la uzina Kragujevac din Serbia. Primul astfel de model va intra pe linia de asamblare în 2024.
Luni, 04 Aprilie 2022 | Industrie

Opel și DS vor produce mașini în Italia

Potrivit celor mai recente informații, Opel și DS vor produce, în premieră, mașini în Italia, la uzina din Melfi. Fabrica are o capacitate de producție de peste 400.000 de unități anual.
Vineri, 11 Martie 2022 | Industrie

Rusia interzice exporturile de mașini. Hyundai și Stellantis opresc importurile și exporturile din această țară

Ca urmare a sancțiunilor economice impuse Rusiei pentru declanșarea războiului în Ucraina, Kremlinul a interzis exporturile de produse, inclusiv de automobile, potrivit agenției de știri TASS. De asemenea, Hyundai și Stellantis au anunțat că opresc livrările de mașini către Rusia.
Luni, 07 Martie 2022 | Industrie

Șeful Stellantis: “Mașinile noi au devenit prea scumpe”

Carlos Tavares, șeful Grupului Stellantis, este de părere că mașinile noi devin din ce în ce mai scumpe pentru foarte mulți clienți. Potrivit unui studiu realizat în acest sens, oamenii cheltuiesc, în medie, aproape 45.000 de euro pentru o mașină nouă.
Miercuri, 02 Martie 2022 | Masini electrice si hibride

Stellantis vrea să devină un grup pur electric până în 2030, în Europa

Grupul Stellantis a anunțat un plan, numit Dare Forward 2030, prin care dorește ca toate mărcile din cadrul concernului să lanseze și să vândă numai modele electrice până în 2030, la nivel european. Grupul mai dorește să devină neutru în carbon până în 2038.
Miercuri, 02 Martie 2022 | Industrie

Jeep publică primele imagini cu viitorul său model electric. Debutează în 2023

Constructorul american de automobile a publicat primele imagini cu viitorul său model cu zero emisii. Jeep nu a oferit mai multe detalii, însă acesta ar urma să debuteze anul viitor.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Sambata, 26 Februarie 2022 | Masini electrice si hibride

Șeful Stellantis: Costurile de producție ale mașinilor electrice sunt cu 40-50% mai mari

Carlos Tavares, șeful Grupului Stellantis, a precizat faptul că producția vehiculelor electrice costă cu 40-50% mai mult față cea a unei mașini convenționale. Cu toate acestea, grupul multinațional se află în procesul de tranziție către o gamă de modele pur electrice.
Marti, 15 Februarie 2022 | Economic

Stellantis a depășit Grupul Volkswagen la vânzări în Europa, în 2021

Grupul Stellantis a devenit, oficial, liderul pieței din Europa după ce a reușit să depășească Grupul Volkswagen la numărul total de mașini vândute pe continent, în 2021.
Duminica, 23 Ianuarie 2022 | Economic

Citroen a sfidat criza semiconductorilor în 2021: creșteri de 7% la nivel mondial

Producătorul francez, care face parte din Grupul Stellantis, a înregistrat, în 2021, creșteri de 7% la nivel mondial. Citroen a reușit să vândă, în total, peste 796.000 de mașini anul trecut.
Vineri, 21 Ianuarie 2022 | Industrie

Șeful Stellantis: Interzicerea mașinilor cu motoare termice în Europa va duce la riscuri sociale

CEO-ul Grupului Stellantis, Carlos Tavares, este de părere că interzicerea comercializării de mașini cu motoare termice în favoarea vehiculelor electrice va produce un potențial de risc social și de mediu în viitorul apropiat.
Vineri, 07 Ianuarie 2022 | Industrie

Stellantis încheie un parteneriat cu Amazon pentru dezvoltarea viitoarei generații de sisteme multimedia

Grupul Stellantis a anunțat, în cadrul evenimentului CES, că a încheiat un parteneriat cu Amazon. Cele două companii vor dezvolta împreună aplicații pentru viitoarea generație de sisteme multimedia.
Marti, 04 Ianuarie 2022 | Industrie

Producătorii de mașini se retrag de la CES. Prezentările de modele noi vor fi online

Într-o decizie de ultim minut, mai mulți producători de mașini, printre care BMW, Mercedes, Volvo, Stellantis și General Motors, au anunțat că se vor retrage din cadrul evenimentului CES (Consumer Electronics Show) din Las Vegas.
Luni, 13 Decembrie 2021 | Siguranta

Șoferii Tesla pot accesa jocuri video pe sistemul multimedia în timpul condusului

Mai multe modele din gama constructorului american de mașini electrice au integrate în sistemele multimedia câteva jocuri video. Șoferul și pasagerul din față pot juca aceste jocuri în timp ce mașina este în mișcare, ceea ce reprezintă o problemă majoră de siguranță, avertizează experții.
Sambata, 11 Decembrie 2021 | Industrie

Viitoarele modele Jeep vor avea servicii de localizare off-road și Head-up Display cu realitate augmentată

Grupul Stellantis, compania mamă a mărcii americane, a prezentat mai multe tehnologii și sisteme noi care își vor face apariția pe modelele Jeep în viitorul apropiat. Recent, Stellantis a anunțat și un parteneriat cu BMW pentru dezvoltarea tehnologiei de rulare autonomă.

Tag-uri similare

Citroen, Opel, Fiat, Peugeot, Alfa Romeo, Chrysler, Maserati, Jeep, Dodge, Lancia
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru