Stellantis

Vineri, 12 Aprilie | Industrie

Șeful Stellantis: Alfa Romeo, "bijuteria" Grupului. Marca italiană nu va fi vândută chinezilor

Potrivit șefului Stellantis, Carlos Tavares, Alfa Romeo nu va fi vândută giganților din China, la fel cum s-a întâmplat cu Volvo sau MG. Mai mult, o nouă generație a SUV-ului Stelvio debutează în 2025.
Luni, 08 Aprilie | Economic

Stellantis, cea mai profitabilă marcă auto din lume în 2023

Potrivit rezultatelor financiare finale pentru anul 2023, Grupul Stellantis a fost cea mai profitabilă marcă auto din lume. Compania multinațională este lider în acest clasament, în fața celor de la Volkswagen și Mercedes-Benz.
Vineri, 05 Aprilie | Masini electrice si hibride

Șeful Stellantis: bateriile mașinilor electrice sunt prea grele

Carlos Tavares, șeful Stellantis, este de părere că bateriile mașinilor electrice sunt prea grele. El își dorește ca greutatea lor să fie redusă la jumătate fără să compromită autonomia viitoarelor mașini electrice.
Luni, 26 Februarie | General

Carlos Tavares, șeful Stellantis, susține interzicerea motoarelor termice în Uniunea Europeană

Carlos Tavares, șeful Grupului Stellantis, a afirmat într-un interviu recent că susține interzicerea motoarelor termice în Uniunea Europeană începând din 2035. Totodată, Tavares avertizează că tranziția către viitorul electric trebuie făcută pragmatic.
Joi, 22 Februarie | Economic

Fiat rămâne cea mai bine vândută marcă a Grupului Stellantis

Fiat a fost cea mai bine vândută marcă a Grupului Stellantis în 2023. Constructorul italian a vândut 1.35 de milioane de mașini la nivel mondial.
Joi, 15 Februarie | General

După muncă și răsplată: angajații Stellantis vor fi plătiți cu două miliarde de euro pentru succesul din 2023

Angajații Stellantis vor primi o recompensă de aproape două miliarde de euro din partea conducerii grupului. Recompensa vine ca urmare a succesului comercial înregistrat în 2023.
Joi, 15 Februarie | Industrie

Stellantis va produce module de motoare electrice în Ungaria din 2026

Stellantis a anunțat oficial că va începe producția de module de motoare electrice în Ungaria din 2026. Acestea vor fi produse la uzina de la Szentgotthard.
Marti, 06 Februarie | Industrie

Președintele Stellantis dezminte zvonurile cu privire la o fuziune cu Renault

John Elkann, președintele Stellantis, a dezmințit zvonurile cu privire la o fuziune cu Grupul Renault. Zvonurile și-au făcut apariția în presa italiană.
Joi, 25 Ianuarie | Industrie

Stellantis va folosi sistemul AI de la CloudMade pentru dezvoltarea de software pe mașini

Stellantis a cumpărat de la compania CloudMade modele de învățare automată, brevete și sisteme de inteligență artificială pentru a îmbunătăți dezvoltarea de software al mașinilor.
Sambata, 20 Ianuarie | Industrie

Stellantis va lansa 8 modele noi bazate pe arhitectura STLA Large

Stellantis a dezvăluit planuri de a lansa 8 modele noi în următorii 2 ani. Toate cele 8 modele vor fi bazate pe noua platformă STLA Large, care permite montarea motoarelor termice, dar și celor electrice.
Luni, 11 Decembrie 2023 | Masini electrice si hibride

Stellantis va construi stații de înlocuire a bateriilor pentru mașinile electrice

Grupul Stellantis a anunțat oficial că va construi stații de înlocuire a bateriilor pentru mașinile electrice. Noile stații vor fi construite cu ajutorul unei companii americane specializate în acest domeniu.
Miercuri, 29 Noiembrie 2023 | Industrie

Stellantis își va schimba strategia de electrificare în funcție de opinia publică

Carlos Tavares, șeful Stellantis, a anunțat că grupul multinațional este dispus să-și schimbe strategia către un viitor electrificat. Acest lucru se va întâmpla dacă se va schimba opinia generală despre mașinile electrice la nivel politic.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 22 Noiembrie 2023 | Industrie

Chinezii de la CATL vor furniza baterii pentru viitoarele modele electrice Stellantis

Stellantis a încheiat un acord cu firma CATL pentru furnizarea de baterii pentru viitoarele modele electrice ale grupului. În acest scop, Stellantis are în plan să construiască și 3 giga-fabrici în Europa.
Sambata, 28 Octombrie 2023 | Industrie

Sindicatul american UAW, aproape de un acord cu GM și Stellantis. Ford a oferit creșteri de până la 30%

Sindicatul Lucrătorilor din Industria Auto din America care este în grevă din septembrie, se apropie de un acord cu GM și Stellantis.
Joi, 19 Octombrie 2023 | Industrie

Stellantis anunță o nouă strategie în lupta cu producătorii chinezi: va lansa 7 modele accesibile

Stellantis a anunțat o nouă strategie în lupta cu producătorii chinezi. Grupul multinațional va lansa nu mai puțin de 7 modele noi, care vor fi accesibile și care vor fi bazate pe o platformă nouă.
Miercuri, 18 Octombrie 2023 | General

Stellantis nu va participa la salonul de tehnologie CES 2024 din cauza grevei sindicatelor

Grupul Stellantis a anunțat oficial că și-a anulat participarea în cadrul ediției de anul viitor a Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas. Motivul invocat este acela de a-și proteja capitalul în contextul grevei UAW, un sindicat din care face parte și Stellantis.
Duminica, 01 Octombrie 2023 | Industrie

Elon Musk: cerințele membrilor UAW ar băga în faliment Ford, GM și Stellantis

Elon Musk s-a folosit de platforma sa pentru a-și exprima opinia legată de greva celor de la UAW. Acesta crede că Ford, GM și Stellantis ar putea intra în faliment dacă se respectă cerințele.
Vineri, 08 Septembrie 2023 | General

Stellantis: mașinile cu motoare termice vor putea circula pe șosele chiar și în 2050

Potrivit unui oficial al Grupului Stellantis, mașinile cu motoare termice vor continua să circule pe șosele chiar și în anul 2050. Acest lucru va fi posibil în special datorită combustibililor sintetici, care ar urma să păstreze motoarele termice în viață chiar și după 2035.
Luni, 17 Iulie 2023 | Industrie

Șeful Stellantis: Peugeot 208 electric nu va fi produs în Franța, "o țară cu costuri mari"

Potrivit declarațiilor lui Carlos Tavares, șeful Stellantis, Peugeot 208 electric va continua să fie produs în Spania. Tavares consideră că Franța este "o țară cu costuri mari" și altfel modelul nu ar mai fi profitabil.
Joi, 06 Iulie 2023 | Industrie

Stellantis lansează platforma STLA Medium: autonomie până la 700 km și putere maximă de 387 CP

Grupul multinațional Stellantis a dezvăluit oficial noua sa platformă STLA Medium pentru viitoarele sale modele electrice din segmentele C și D. Noua platformă va putea oferi o autonomie de până la 700 de kilometri și va putea integra propulsoare de până la 387 de cai putere.

Tag-uri similare

Citroen, Opel, Fiat, Peugeot, Alfa Romeo, Chrysler, Maserati, Jeep, Dodge, Lancia
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru