Nissan părăsește oficial piața auto din Rusia. Fabrica a fost vândută

de Tiberiu Safta
Marti, 11.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan și-a anunțat oficial retragerea de pe piața auto din Rusia. Constructorul nipon și-a încetat activitatea în această țară la scurt timp după declanșarea războiului din Ucraina, iar acum fabrica sa a fost vândută către Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Automobile și Motoare din Rusia.

În luna martie, Nissan a oprit producția de modele la uzina sa din Rusia, ca urmare a declanșării războiului din Ucraina. Acum, la mai bine de 7 luni de la încetarea activităților, constructorul japonez și-a anunțat oficial retragerea din această țară.

Uzina de la Sankt Petersburg a fost vândută către NAMI, Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Automobile și Motoare. Pe lângă uzină, Nissan a vândut și centrul său de vânzări și marketing de la Moscova. Uzina va continua, însă, să funcționeze sub o denumire nouă. Angajații care au fost afectați de această decizie vor primi compensații pe o perioadă de 12 luni.

Ca urmare a retragerii din Rusia, Nissan va pierde circa 100 de miliarde de yeni, echivalentul a aproximativ 707 milioane de euro.

Anunțul vine la câteva luni după ce Renault a părăsit la rândul său piața din Rusia. Nissan are, în schimb, posibilitatea de a lua înapoi facilitățile sale din această țară în următorii 6 ani, dacă dorește să revină oficial pe piața din Rusia.

via Nissan

Comentarii (1)

  • tot pe 1 rubla au vandut?!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru