Michelin își mută o parte din producție din Polonia în România

de Silvian Irimia
Luni, 22.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul francez Michelin își închide o fabrică din Polonia, pentru a muta producția în România.

Producătorul francez de anvelope Michelin vrea să închidă fabrica sa de camioane din Olsztyn, Polonia, pentru a muta producția în România. Compania cu 123.000 de angajați în întreaga lume și venituri anuale totale de aproape 30 miliarde de euro, declară că piața românească oferă costuri de operare mai mici.

Compania este prezentă în România din 2001 și are în prezent aproximativ 4.000 de angajați în țară, răspândiți între cele două fabrici din Zalău și cea din Florești.

Din 2005, România a devenit un centru regional pentru operațiunile comerciale ale Michelin în Albania, Bulgaria, Croația, Bosnia, Macedonia, Muntenegru și Serbia.

Grupul francez va închide fabrica din Polonia, dar a promis că cei 430 de angajați nu vor fi concediați. În schimb, aceștia vor fi relocați în alte unități ale grupului pentru a produce anvelope pentru autoturisme sau utilaje agricole.

Recent, alte companii au anunțat concedieri în Polonia. Producătorul suedez de încălzitoare electrice Backer OBR a anunțat că va concedia până la 30% din angajații săi la începutul lunii aprilie, în timp ce Levi Strauss a anunțat că producția la fabrica din Płock va înceta treptat până la mijlocul lunii iunie 2024, cu câteva sute de oameni care își vor pierde locurile de muncă.

Anul trecut, Michelin a anunțat, de asemenea, închiderea a trei unități de producție din Germania și transferul centrului său de service clienți în Polonia.

Motivul invocat de aceștia a fost lipsa competitivității operațiunilor germane pentru piețele europene și de export. Decizia a afectat peste 1.500 de angajați.

În prezent, Michelin are peste 8.000 de angajați în Germania, Austria și Elveția. Cu doar o lună înainte, Michelin a concediat 1.400 de angajați în Statele Unite.

Comentarii (3)

  • Fabrica de anvelope pentru camioane, nu fabrica de camioane.
    5 2
  • Cătălin
    I-a dat afara Greenpeace?
    0 2
  • Ovidiu
    Cand am citit m-am si mirat ca ar face si camioane. Ce chestie, asta mai trebuia, sa aiba si camioane. Au avut ei mai demult Citroen-ul? L-au avut.....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru