Michelin anunță o nouă investiție în România: uzina de la Zalău își va mări capacitatea de producție cu 50% și va angaja încă 140 de persoane

de Daniel Popescu
Miercuri, 29.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michelin va investi 60 de milioane de euro în extinderea uzinei de cord metalic de la Zalău cu scopul de a crește capacitatea de producție cu 50%. Francezii vor angaja încă 140 de persoane.

Michelin a anunțat o nouă investiție pe piața din România, care vizează fabrica de cord metalic pe care o deține în Zalău.

Producătorul francez intenționează să investească 60 de milioane de euro pentru extinderea uzinei, astfel încât capacitatea de producție să crească cu 50% până în 2019. În urma extinderii uzinei, Michelin va avea nevoie de încă 140 de angajați, care se vor alătura celor 350 de persoane care lucrează deja acolo.

Fabrica de la Zalău a fost construită de la zero de Michelin în perioada 2003-2004, iar în prezent, 90% din producția de cord metalic este exportată în Europa, America și Asia.

Cordul metalic este una dintre cele mai importante componente ale pneurilor, pe care Michelin le produce inclusiv în România, la fabricile Victoria din Florești (județul Prahova) și Zalău, pe care le-a achiziționat în 2001. Michelin produce în România cauciucuri pentru brandurile Michelin, BF Goodrich, Kormoran și Kleber pe care le exportă inclusiv în Europa și Asia.

Via News

Comentarii (1)

  • Octavian
    Like
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru