Două noi generații de anvelope de vară, lansate în România

de Bogdan Mirică
Marti, 22.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michelin a anunțat că lansează pe piața din România două noi anvelope de vară, cu performanțe îmbunătățite. Una se adresează mașinilor sport, iar cealaltă este dedicată SUV-urilor și sedan-urilor care nu vânează performanță.

Pe măsură ce iarna se lasă, în sfârșit, la vatră, șoferii se pregătesc să schimbe anvelopele de iarnă cu cele de vară. Producătorii de anvelope exploatează acest moment și aruncă pe piață cele mai noi produse de rulare pentru sezonul de vară. Printre ei și Michelin, care a anunțat recent lansarea în România a două anvelope de vară, croite pentru mașini cu nevoi diferite. Prima dintre ele se adresează mașinilor sport, cu dimensiuni generoase ale jantelor și cu performanțe care trebuie să aibă și un corespondent similar în contactul cu asfaltul.

Este vorba despre Michelin Pilot Sport 5, care vine acum cu o tehnologie Dynamic Response, preluată din motorsport. Un strat hibrid de Aramidă și Nailon formează o centură în jurul întregii structuri a anvelopei pentru a stabiliza banda de rulare și pentru a permite transmiterea optimă a schimbărilor de direcție. Tehnologia Dual Sport Tread Design permite optimizarea benzii de rulare, oferind mai multă performanță pe suprafața umedă datorită părții interioare a benzii de rulare și pe suprafață uscată datorită blocurilor sale exterioare.

Urmașă a anvelopei Michelin Pilot Sport 4, anvelopa Pilot Sport 5 este deja disponibilă în Europa în 50 de dimensiuni, de la 17 la 21 inch, de la 1 ianuarie 2022.

Alături de anvelopa sport, Michelin introduce și o anvelopă pentru mașinile pământești, care nu aleargă după performanță. Este vorba despre Michelin Primacy 4. Se remarcă prin performanța sa de frânare mai bună pe suprafață umedă atunci când apare fenomenul de uzură. Datorită tehnologiei EverGrip, anvelopa combină două straturi de cauciuc pentru a compensa pierderea adâncimii benzii de rulare asigurând elasticitatea necesară canalelor de evacuare atunci când anvelopa este uzată.

Noua anvelopă Michelin Primacy 4 este pe piață de la 1 ianuarie. Va fi disponibilă în 82 de dimensiuni, de la 16 la 19 inch până în martie. De asemenea, până la sfârșitul anului 2022, gama va ajunge la 121 de dimensiuni, de la 16 la 21 inch.

Comentarii (1)

  • Sorinn
    Nu cumva este vorba de Michelin Primacy 4 + ?...nu de alta, dar Primacy 4 este de ceva ani pe piata..
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru