Red Bull a dominat antrenamentele din Mexic: Verstappen și Ricciardo, cei mai rapizi

de Daniel Popescu
Sambata, 27.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen și Daniel Ricciardo au fost cei mai rapizi în antrenamentele de vineri din Mexic, în timp ce Renault a produs surpriză după ce a ocupat locul 3 prin Carlos Sainz.

Marele Premiu al Mexicului reprezintă o bună oportunitate pentru Red Bull să obțină o performanță majoră, întrucât altitudinea ridicată penalizează avantajul de putere al rivalilor și scoate în evidență calitățile aerodinamice ale monoposturilor.

Echipa austriacă a dominat fără emoții ambele sesiuni de antrenamente libere, întrucât Max Verstappen și Daniel Ricciardo au fost cei mai rapizi și și-au surclasat rivalii cu peste o secundă.

Totuși, a doua sesiune s-a încheiat neplăcut pentru Verstappen, care a oprit monopostul pe circuit din cauza unor probleme hidraulice.

Între timp, Renault a obținut de asemenea rezultate excelente: Carlos Sinz și Nico Hulkenberg au ocupat locurile 3 și 4 în prima sesiune, în timp ce în a doua sesiune Sainz și-a păstrat poziția, iar Hulkenberg a coborât pe locul 5.

În acest context, Mercedes a ocupat doar locurile 5 și 6 în prima sesiune prin Lewis Hamilton și Valtteri Bottas, pentru ca în a doua sesiune să coboare pe locurile 7 și 9. În schimb, cei de la Ferrari au înregistrat mici progrese: Sebastian Vettel a terminat inițial pe 7 și apoi pe 5, în timp ce Kimi Raikkonen a încheiat ambele sesiuni pe locul 8.

Înaintea calificărilor programate sâmbătă la ora 21:00 există deja doi piloți cu penalizări pe grila de start: Romain Grosjean va pierde 3 poziții după incidentul din cursa precedentă din Statele Unite, în timp ce Pierre Gasly a fost retrogradat cu 15 locuri după schimbarea unor componente ale unității Honda de pe monopostul Toro Rosso.

Mexic - Rezultate Antrenamente 1:

Mexic - Rezultate Antrenamente 2: 

Comentarii (1)

  • ZeroTime
    Credeam ca este sansa lui Verstappen la un pole, dar... ce surpriza Ricciardo!!!!!!! Where did that come from?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru