Red Bull ar putea renunța la Formula 1 pentru Le Mans în 2021: austriecii ar urma să concureze cu hypercarul Aston Martin Valkyrie

de Daniel Popescu
Sambata, 29.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull susține că va părăsi Formula 1 în 2021 dacă nu va fi echipa de uzină a unui constructor și ar putea să concureze în Cursa de 24 de ore de la Le Mans cu hypercarul Aston Martin Valkyrie.

Red Bull Racing va utiliza în următoarele două sezoane motoare Honda și va fi practic echipa de uzină a constructorului japonez. Honda a reprezentat practic singura soluție în contextul în care Mercedes, Ferrari și Renault au propriile echipe și interese, iar Red Bull nu mai dorește să fie un simplu client al unui producător.

În cazul în care după 2020 nu va exista o soluție cel puțin la fel de bună, Red Bull intenționează să se retragă din Formula 1 și să concureze în schimb în Campionatul Mondial de Anduranță și, implicit, în Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

"Cu siguranță nu vom deveni din nou dependenți, așa cum s-a întâmplat în trecut, când ne-am rugat de alții, iar promisiunile nu au fost îndeplinite. O opțiune este să ne oprim sau să facem altceva. Le Mans ar putea fi o opțiune cu regulamentul pentru hypercar-uri", a explicat Helmut Marko, consultantul Red Bull.

Marko se referă la faptul că, din sezonul 2020-2021, clasa LMP1 a Campionatului Mondial de Anduranța ar putea fi înlocuită cu o clasă în care să concureze inclusiv versiuni de circuit ale hypercar-urilor.

În acest fel, Red Bull ar putea concura cu Aston Martin Valkyrie, un hypercar la dezvoltarea căruia a contribuit prin intermediul directorului tehnic Adrian Newey și a echipei sale de ingineri.

"Putem folosi oamenii în proiecte precum Le Mans. Chiar dacă Red Bull nu a fost niciodată la cursa de 24 de ore, ne gândim la asta. Principalul aport financiar ar proveni din partea Aston Martin, pentru că la Le Mans câștiga constructorii. Dar asta s-ar potrivi conceptului nostru", a adăugat Marko.

Via Motorsport

Comentarii (8)

  • mircea badea
    pai vor cu o masina dezvoltata din f1, dar renunta la f1...da cu virgula.

    mai bine sa convinga bmw sa le faca motor.
    4 3
  • Praf in ochi. Nu renunță ei la f1 pentru a participa doar în cursa de 24h de la Le Mans. Singura explicație care ar justifica totuși acest comunicat este reprezentată de faptul că și-au dat seama că motorul Honda este cu mult sub concurenta , însă asta nu mira pe nimeni. Alături de Renault , probabil nu ar mai fi pus problema așa și rămâneau acolo în lupta pentru victorii.
    10 2
  • Vorbe desarte, au mai amenintat ei si ca daca Ferrari si Mercedes nu le dau motorul actual, ei se retrag.
    4 1
  • Daca Honda va rezolvat problemele de fiabilitate si pe cele de consum va fi genial.La sfarsitul acestui sezon motorul Honda era cel putin la fel de puternic ca motorul Renault.Si cu siguranta vor face progrese semnificative fata de 2018.Nu vad de ce Honda nu va reusi.
    8 6
  • Mercedes F1
    Tot vorbim de problemele Honda si cu acest "daca", de 3 ani ne tot intalnim...sa fim seriosi, sunt in urma si gata. In F1 nu sunt miracole. Da, vor mai imbunatati dar nici concurenta nu sta pe loc. Honda nu au sanse la nimic pana, eventual, dupa 2020.
    5 3
  • Mercedes si FERRARI sunt la ani lumina de restul...Honda si RENAULT sunt un fel de DACIA in lumea...terminati cu prostiile
    2 2
  • honda e buna de facut drujbe nu motoare in formua 1 vor privi red bul la podium ca soarecela la brinza
    2 2
  • arrivabene vai via, arriva bin
    Arivabene e dat afara. In locullui vine Binotto.
    https://www.motorsport.com/f1/news/ferrari-arrivabene-binotto-official-confirmation/4320478/
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru