Red Bull critică McLaren pentru defecţiunile sistemului ECU pe monopostul lui Webber

de Daniel Popescu
Luni, 18.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Christian Horner a dezvăluit că Mark Webber a avut o defecţiune la sistemul ECU furnizat de McLaren din cauza căreia a avut probleme de telemetrie şi la sistemul KERS.

Mark Webber a repetat rezultatele dezamăgitoare din cursa sa de casă din ultimii ani şi a ocupat doar locul şase în Marele Premiu al Australiei, deşi a plecat de pe locul doi al grilei de start din spatele coechipierului Sebastian Vettel.

Pilotul echipei Red Bull a ratat startul din cauza unei defecţiuni majore la sistemul ECU (Electronic Control Unit) furnizat pentru întreaga grilă de start de McLaren.

Din acest motiv, australianul nu a avut date de telemetrie şi până la jumătatea cursei nu a putut utiliza nici sistemul KERS, lucru care a generat critici din partea şefului Christian Horner.

Urmareste Automarket
"Problemele lui Mark au fost extrem de frustrante, pentru că a fost o defecţiune la sistemul ECU furnizat de o companie terţă, vă las pe voi să ghiciţi despre cine este vorba.
Aşa că am pierdut toată telemetria în turul de formare şi nu ne-am putut pregăti pentru start. De asemenea, sistemul ECU a oprit sistemul KERS. Până să repornim întregul sistem am pierdut startul şi am pierdut teren. Trebuie să-şi rezolve problemele, pentru că au fost multe probleme şi în teste. Nu a avut nicio legătură cu Webber"
, a declarat britanicul.

La rândul său, Webber a admis că este profund dezamăgit de probleme, la care s-a adăugat şi o primă oprire lentă la boxe.

"Băieţii erau foarte nervoşi, la fel ca şi mine. Nu am reuşit să transmitem informaţiile de la monopost la boxe. Am pierdut şi sistemul KERS pentru cea mai mare parte a primei jumătăţi de cursă. Am avut un prim pitstop foarte dificil şi lent. Am bifat multe căsuţe negative în prima jumătate a cursei, dar astfel de lucruri se pot întâmpla", a precizat el.

Via Red Bull

Comentarii (3)

  • La acesta problema apare o mare intrebare : Ce se intampla daca aceasta generatie de piloti ar fi fost in vremea lui Senna fara aceste sisteme "ajutatoare"?.
    16 4
  • Iar i-au dat monopost defect lui Mark ca sa se "afirme" colegu' ?
    Pacat de Mark.
    21 6
  • De parca asta ar fi fost singura problema.Stim noi de ce are Mark asa starturi slabe...
    11 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru