Red Bull susţine că va renunţa la ordinele de echipă

de Daniel Popescu
Miercuri, 10.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Helmut Marko susţine că Red Bull nu va mai da ordine de echipă începând cu Marele Premiu al Chinei, pentru a evita repetarea controverselor de la Sepang.

Marele Premiu al Malaysiei a generat o controversă majoră la Red Bull Racing după ce Sebastian Vettel a igonorat ordinele de echipă şi l-a depăşit pe coechipierul Mark Webber pentru a câştiga cursa.

Ulterior, echipa a afirmat că a reuşit să gestioneze criza pe plan intern, în ciuda faptului că australianul a fost profund afectat de situaţia creată.

Marea întrebare este ce se va întâmpla în cazul în care scenariul de la Sepang se va repeta şi în alte curse, însă Helmut Marko, consultantul Red Bull, afirmă că echipa va prefera să nu mai dea ordine de echipă. "Ordinele de echipă nu vor mai fi date de către noi", a declarat austriacul pentru publicaţia germană Sport Bild.

Urmareste Automarket
În plus, Marko susţine că declaraţiile sale cu privire la criticarea lui Webber în publicaţia Red Bulletin deţinută chiar de grupul Red Bull au fost scoase din context după traducerea acestora din limba germană în engleză.

"Interviul a fost în germană şi a fost tradus în mai multe limbi.

Am fost întrebat de ce Vettel este campion, iar Webber nu, aşa că am încercat să explic diferenţele. Nu cred că asta ar trebui considerată o critică la adresa lui Webber. Mark a fost întotdeauna un pilot bun cu o bună reputaţie şi am spus mereu că, dacă are un monopost bun, câştiga. Dar din păcate pentru el şi Vettel are un monopost bun, aşa că din punct de vedere psihologic trebuie să fie dificil pentru el. În aceste circumstanţe, publicaţia a încercat să spună că eu sunt împotriva lui Webber", a mai precizat el.

Via GPUpdate, Motorsport

Comentarii (4)

  • ha,ha,ha, ha ca bine am ras, era sa uit vorbim de RBR și Vittel, apa plata super pura, fără pic de rugina, oi fi eu sas de origine, dar atât la Shumi cat si la Vittel le-a lipsit sportivitatea, ordine de echipa cere strica tot spectacolul unei curse, urmăream pe Youtube careva curse celebre privind ordine de echipa , și am tras concluzia ca la nemți nu le place sa piardă în nici un fel, fanilor cei care țineți de unul sau altul, gândiți-vă la sport, care începe sa lipseasaca cu desăvârșire în F1, oricum comentariile sunt de prisos, in rest numai bine la toți
    11 7
  • Or renunta la ordine de echipa si vor recurge la dat cu ciocanul si toporisca in monopostul pilotului 2.
    6 4
  • Cand asta de la rbr o sa lase orindele de echipa... Mihai Marinescu v-a castiga campionatul in F1 la o diferenta de 30 puncte!
    11 2
  • Ipocrizia are un nume. Red Bull! Macar de-ar avea eleganta de a recunoaste. Dar nu, ei arunca cu gunoi in altii si nu se uita in oglinda! Nu-l vad bine pe Webber dar nici pe ei castigatori la constructori!
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru