Red Bull va utiliza al cincilea motor pentru piloţi în Austria

de Daniel Popescu
Joi, 11.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull este pe punctul de a introduce al cincilea motor pentru Daniel Ricciardo şi Daniil Kvyat în Marele Premiu al Austriei, astfel că cei doi vor pleca din spatele grilei chiar în cursa de casă.

O penalizare tactică acolo are sens. Trebuie să ne aşteptăm să fim pe ultima linie a grilei.

Christian Horner
Sef Red Bull Racing
Daniel Ricciardo şi Daniil Kvyat utilizează în prezent motorul cu numărul patru al sezonului ca urmare a numeroaselor probleme de fiabilitate înregistrate de Renault în debutul campaniei.

Utilizarea unui al cincilea motor va conduce la penalizarea celor doi cu câte 10 poziţii pe grila de start, ceea ce echivalează practic cu o plecare de pe ultimele linii ale grilei de start. Şeful Christian Horner a dezvăluit că penalizările vor fi suportate cel mai probabil chiar în Marele Premiu al Austriei de la sfârşitul săptămânii viitoare.

"O penalizare tactică acolo are sens. Trebuie să ne aşteptăm să fim pe ultima linie a grilei", a declarat britanicul.

Hungaroring va fi probabil cel mai bun circuit al anului, aşa că este important să începem cât mai sus posibil.

Christian Horner
Sef Red Bull
Decizia este surprinzătoare în contextul în care Austria este cursa de casă a echipei, însă în realitate este logică, întrucât circuitul nu se potriveşte foarte bine caracteristicilor monopostului.

În plus, echipa vrea să se asigure că va avea un motpor cât mai proaspăt pentru Marele Premiu al ungariei, acolo unde se aşteaptă să obţină performanţe mai bune, asemănătoare cu cele de la Monaco.

"Hungaroring va fi probabil cel mai bun circuit al anului, aşa că este important să începem cât mai sus posibil", a adăugat el.

Între timp, consultantul Helmut Marko a criticat din nou performanţele obţinute de motorul Renault, în special în privinţa vitezei pe liniile drepte. "În privinţa motorului, suntem într-o poziţie mai proastă chiar şi decât anul trecut. Comparaţiile GPS pe liniile drepte sunt înfricoşătoare", a explicat austriacul pentru publicaţia Auto Motor und Sport.

Via GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru