România, în top 20 al țărilor cu cele mai mari audiențe în Formula 1: nicio televiziune nu a cumpărat încă drepturile pentru 2018

de Daniel Popescu
Luni, 08.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
România se numără printre cele mai importante 20 de piețe pentru Formula 1 din punct de vedere al audienței, însă până în prezent nicio televiziune nu a achiziționat drepturile pentru sezonul 2018.

Formula One Management a publicat la începutul acestui an câteva statistici despre audiența Formulei 1 în sezonul 2017.

Potrivit datelor oficiale, cursele de Formula 1 au avut 352.3 milioane de telespectatori unici, în creștere cu 6.2% comparativ cu 2016. De altfel, 2017 a devenit primul an după 2010 în care audiența Formula 1 este în creștere.

Numărul mai mare de telespectatori se datorează în mare măsură progreselor majore realizate de Ferrari. De exemplu, în Italia, numărul telespectatorilor a crescut cu 19%, însă cea mai mare creștere a fost înregistrată în China (42%). Pe de altă parte, Brazilia este în continuare țara cu cea mai mare audiență, ca urmare a celor 76 de milioane de telespectatori din 2017.

Interesant este că România a fost inclusă în top 20 al țărilor cu cele mai mari audiențe ca număr de telespectatori, alături de țări precum Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, China, Danemarca, Finlanda, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Polonia, Rusia, Spania, Elveția, Marea Britanie și Statele Unite.

Pentru moment, nicio televiziune nu a anunțat încă cumpărarea drepturilor TV ale Formulei 1 pentru sezonul 2018.

Formula One Management a vândut drepturile TV pentru România pentru perioada 2014-2019 companiei de media MP&Silva, iar televiziunile interesate trebuie să negocieze cu aceasta pentru preluarea drepturilor. Ultimele două sezoane ale competiției au fost transmise în paralel de Digi Sport și Telekom Sport.

Via F1Fanatic

Comentarii (18)

  • Offf.... nu-mi ziceti ca nu ia Digi :(
    9 17
  • Parcă văd că fac anunțul cu o săptămână înainte de startul sezonului....
    6 5
  • digi va transmite pana in 2019 inclusiv
    7 5
  • Anonim
    OMG... Digi... au comentatori dezastru... transmit cand vor, nu conteaza cand incep antrenamentele sau cand se termina, cursele la fel... realmente sunt dezamagit. O sa-mi cumpar Sky Online si gata, macar acolo poti sa scoti comentatorii si sa asculti doar motoarele.
    10 11
  • Nici Dolce (telekom) nu au fost mai departe la inceputul sezonului. Uitam sa mai transmita calificarile, vreo 2-3 curse. Si au 4 posturi pe care pot transmite. Le-am dat si email sa ii atentionez. Fotbalul e baza pentru ei.
    11 0
  • citeam comentariile de mai sus... adevarul este ca in romania comentatorii mai trebuie sa se dezvolte. Directia este buna, dar totusi un start de F1 nu este un inceput de meci de tenis... Pe de alta parte, de la comentatori imi doresc sa imi spuna si alte informatii decat ceea ce vad si eu pe ecran. Foarte atractive informatiile din culise, dar informatiile live din timpul cursei lasa de dorit.
    Cat despre televiziune, din pacate in Romania singurul sport demn de luat in considerare este fotbalul, restul sunt umplutura. Adica este mai important ce a spus soferul de autobus de la meciul dintre Recolta Foieni si Prabusirea Berveni, decat cursa decisiva in F1.
    18 1
  • Prefer oricand transmisia de la Digi in schimbul celei de la Dolce, paralelipiezii aia de comentatori care ar fi trebuit sa fie mai buni decat ce se vede la Digi, nu inteleg pur si simplu ca trebuie sa taca atunci cand exista transmisii live intre piloti si echipe sau la declaratiile pilotilor., macar cei de la Digi stiu treaba asta si tac instant.
    6 0
  • unul mai putin patimas
    Il injuram pe vremuri pe Vadim Vajeu de la ProTv dar parca imi e dor de el, era cu doua clase peste prezentatorii de la Digi si Dolce
    4 5
  • Mircea tu oricum te vei uita pe cartoon network...acolo concureaza McLada :)))
    6 6
  • ovidiu15081982
    Comentatorii de la digi sunt de infarct...urla ca si cum ar concura senna cu mansell...orice depasire banala pt ei e magistrala...
    11 2
  • Pana la urma ce posturi TV transmit F1 in Romania in 2018?
    0 3
  • N-am gasit oficial nimic in legatura cu cine va transmite. Am TV prin cablu de la RDS si a fost bine anii astia. Acum cativa ani cand n-a transmis RDS-ul am folosit putin cont DOLCE la internet si m-a enervat de am renuntat. Ultima solutie a fost RTL prin cablu (la vremea respectiva nici vorba de HD, acum nu stiu) insa abundenta de reclame era enervanta dar cumva am rezistat. Sper sa vad la RDS anul asta., totusi.
    3 1
  • Multumesc pentru informatii, Radu. Eu am abonament la UPC si vreau sa schimb operatorul tv intrucat nu pot vedea F1, asa ca vreau sa fac abonament fie la RDS, fie la Orange (ei au Telekom Sprot in grila), insa totul in functie de cine transmite F1. Si pana acum nu am gasit informatii pentru sezonul 2018 si, daca se poate, si pentru 2019. Pana acum am urmarit F1 pe Sky Sport online, dar merge greu si se intrerupe.
    1 0
  • comentatorii de la digii su antiFERRARI
    8 4
  • @ Mclaren_Mircea-1985 - eu cred ca tu ai consumat ceva substante interzise....Cand spui ca prezentatorii de la Digi erau anti Ferrari...Eu cred ca erau in al noualea cer cand Vettel castiga curse
    2 8
  • Daniel Kvyat a primit rolul de development driver la Ferrari.alaturi de el a venit si fostul lui inginer de la Torro Rosso
    0 7
  • ZZZ SI TU TE POTI UITA LA cartoon network SA VEZI NOUA mCLADA CU MOTOR RENAULT :))))))))))))))))))))))))))))
    4 1
  • @ Mclaren_mircea1985-1.Te repeti cu ironia de doi bani ceea ce imi dovedeste ca n-ai nimic in capsorul tau 2.Prestatiile tale intelectuale nu-s demne nici de Cartoon Network. 3. Cel putin Mclaren renault nu se ineaca la mal precum o face a facut-o Ferrari in ultimul an ....
    1 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru