Vettel: "Voi ignora în continuare ordinele de echipe"

de Daniel Popescu
Joi, 11.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a dezvăluit că va ignora în continuare ordinele de echipă şi sugerează că i-a plătit o poliţă lui Mark Webber pentru un incident petrecut anul trecut în Brazilia.

Probabil că aş proceda la fel. Webber nu merita victoria.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Sebastian Vettel a reaprins conflictul din cadrul Red Bull Racing cu privire la ordinele de echipă din Marele Premiu al Malaysiei după ce a dezvăluit joi că, cel mai probabil, va refuza în continuare să se conformeze unor astfel de instrucţiuni.

Triplul campion mondial a lansat chiar un atac la adresa coechipierului Mark Webber, despre care afirmă că nu merita să câştige cursa de la Sepang.

"Nu sunt sigur că vă pot da un răspuns corespunzător, pentru că în momentul luptei lucrurile ar putea fi diferite, dar probabil că aş proceda la fel. Webber nu merita victoria. Există un conflict, pentru că pe de o parte sunt genul care respectă deciziile echipei, iar pe de altă parte Webber nu este persoana care merita victoria în acel moment", a declarat germanul.

În plus, Vettel critică faptul că nu a fost sprijinit niciodată de Webber atunci când a avut nevoie de ajutor în lupta pentru titlul mondial, în ciuda faptului că Red Bull Racing a susţinut întotdeauna că cei doi piloţi se bucură de statut de egalitate.

Sunt determinat să termin sezonul şi să am o campanie puternică.

An de an vorbesc cu (proprietarul) Dietrich Mateschitz în vară şi atunci iau decizia.

Mark Webber
Pilot Red Bull
"Nu am avut niciodată sprijin din partea lui. Am mult sprijin din partea echipei, iar echipa ne-a sprijinit pe amândoi în acelaşi fel. În ceea ce priveşte relaţia cu Webber, îl respect mult ca pilot, dar cred că a fost mai mult de o ocazie în trecut când ar fi putut ajuta echipa şi nu a făcut-o", a adăugat el.

Întrebat dacă i-a plătit o poliţă pentru faptul că Webber nu l-a ajutat în Marele Premiu al Braziliei de anul trecut, cursa decisivă pentru titlul mondial, Vettel a replicat: "Probabil că se poate spune indirect că despre asta fost vorba".

Între timp, Webber susţine că nu vrea să mai discute despre acest incident, exclude o retragere prematură din Formula 1 şi insistă că va lua o decizie cu privire la sezonul 2014 doar în luna august, la fel ca şi în ultimii ani.

"Sunt bine şi aştept cu nerăbdare să urc în monopost şi să concurez.

Sunt determinat să termin sezonul şi să am o campanie puternică. An de an vorbesc cu (proprietarul) Dietrich Mateschitz în vară şi atunci iau decizia. Niciodată în cariera mea nu am luat o astfel de decizie în acest punct al sezonului şi nu văd de ce ar trebui să hotărăsc acum viitorul", a precizat el.

Via Autosport, ESPNF1, The Guardian

Comentarii (14)

  • intr-un fel mi se pare normal. daca poti sa castigi o cursa de ce sa nu o castigi. pe de alta parte daca weber ar fi facut un astfel de comentariu probabil ca nu stateau asa lucrurile. oricum...la orice echipa sunt ordine de echipa chiar daca nu le vedem noi.
    23 6
  • Iata @ccmax ce coarne ii cresc la asta micu! Afirmatia "Voi ignora in continuare ordinele de echipa" demostreaza ferm ce inima de piatra are, cata lipsa de respect duce, de cat orgoliu e bolnav. E ca si cum ar zice celor ce-i sunt aproape "dati-va d...u eu fac ce vor muschii mei fiindca sunt cel mai bun iar voi prostii pamantului". Asa deci am curajul si vointa de a spune ca daca Alonso a semnat un pact cu Ferrari (asa cum se pretinde prin presa ) de a nu-l aduce pe Vettel in echipa, a facut-o nu din frica ci din sila fata de acest hal de om individualist, orgolios si fara spirit de echipa.
    28 20
  • sa vezi cand va plange...iar :
    Supara multa lume si o sa ramana fara sustine in echipa,cand va avea nevoie...nu o sa l asculte nici pe el ceilanti.Asta nu mi a placut la el,ingamfarea!dar a avut noroc cu RBR ca au reusit un monopost bun anii astia,ca nu stiam cine e,nu i un geniu ! Aaa,va mai aduceti aminte de echipa BrownGP,unde s "marii" piloti din era "masina de exceptie"+pilot de pluton=titlu mondial?!Tot acolo va ajunge si asta,o sa planga dupa echipa asta!
    22 10
  • Fara ordine de echipe nu aveai tu 3 titluri, mocofan mic! Acu' faci pe curajosul, ia sa te vad cand Webber nu s-o da la o parte ca sa treci tu, ce-ai sa faci!
    28 12
  • Stai putin... stai ...akm si rbr este `echipa`?
    Cum s-a mai spus.. rbr este un fel de brawngp (2009) cand pornea cu cea mai slaba sansa (cum era hrt) si avea o lista de piloti praf (cum e akm la mclaren)..insa toata lumea stie ce gunoi de sezon a fost acela.. si cate `invarteli` s-or facut.
    Astia de la rbr sun slabi. O sa vedeti ca nu or sa mai `stee` mult timp in F1... o sa fie un fel de brawn din 2009, adica un alt nume fara valoare in F1
    21 18
  • @Sadox De cativa ani RBR tot sunt BGP 2009, asa ca lasa, nu le plange tu de mila. Webber sa fim seriosi, nu a fost niciodata un pilot de top (a se vedea ca nici acum nu reuseste sa aiba starturi rezonabile macar), dar imi pare rau de el ca om. Vettel si-a cam luat nasul la purtare si sa nu i-l corecteze cumva Webber, ca nu degeaba e cel mai mare (inalt si greu) pilot din formula 1
    21 7
  • Ba tu asta... se vede de departe ca esti cu rbr si nu-ti place Ferrari.
    Cand voi o sa face-ti macar 10% din ceea ce a facut Ferrari pana acuma in F1 ati bagi telu la incarcat si vb... pan` atunci, nu ai frumos.
    Eu tin cu Ferrari, dar ceea ce se intampla la rbr de 3 ani `incoacea`, se numeste o minciuna, una frumoasa ce-i drept pt tine si fanii echipei
    15 15
  • Cu astfel de declaratii, singura care are de pierdut este echipa iar cei care vor avea de castigat suntem noi spectatorii si ceilalti piloti. Este clar ca asta a gandit de la inceput asa ca ma intreb de ce si-a mai cerut scuze...

    Cat despre spiritul de echipa sa nu uitam ce i-a facut Alonso lui Hamilton cand l-a blocat la standuri. (PS. sunt fan Alonso).
    12 2
  • Ati tradus declaratiile lui Vettel cum v-a convenit ca sa iasa stirea mai senzationala..... jenant.
    10 3
  • Sadox stai prost cu matematica. Mizeria aia de echipa pe care o sustii are 16 de titluri. Deci Red Bull deja a facut mai mult de 10 % in 8 ani decat a facut calutul cocosat. in 66 de ani. Du-te si mai fa-ti un frate.
    5 2
  • Foarte bine, Sebi. Fa-ti o echipa a ta, personala, daca nu-ti place sa lucrezi in echipa altora. Sau apuca-te de tenis, poate in cativa ani il bati pe Nadal...
    Pe bune?! Daca eram eu patron la Red Bull cred ca a doua zi plangeai in genunchi ca sa te iert pentru declaratia asta. Sa nu uitam ca o echipa te face mare, dar tot aceiasi echipa te poate face la loc mic si neinsemnat. Si in cazul lui Vettel, nu cred ca el a facut Red Bull campioana, ci Red Bull l-a facut campion(mai ales Newey).
    De obicei cei care s-au crezut mai puternici, invincibili, gladiatori, spartani... au luat-o serios in barba. Dar Sebi prin atitudinea sa ori vrea sa spuna ca s-a plictisit de Red Bull ori ca-l doare in ... de Red Bull si ca el e seful la Red Bull. Dar nu e nevoie sa spuna nimic. Cand va lua bataie si va urla... ghici la cine se va intoarce. La echipa, bineinteles.
    Mai exista si o a treia posibilitate - aceea in care Vettel e atat de prost incat nu-si da seama de ceea ce spune. N-as vrea sa cred in asta...
    6 3
  • @ferr, spuneai ca " Sa nu uitam ca o echipa te face mare, dar tot aceiasi echipa te poate face la loc mic si neinsemnat"- ai perfecta dreptate, este precum proverbul acela "fii atent pe cine calci cand urci, ca vei intalni aceiasi oameni la coborare"
    4 2
  • @Sadox Frate nu sunt fan RBR, cum nu sunt fan al unei echipe in mod special. Imi place Kimi si poti spune ca sunt un fan al lui. Dar cu toate astea imi place sa cred ca pot fi impartial in privinta echipelor si chiar si a pilotilor. Daca Kimi ar face o cursa proasta, nu mi`ar fi jena sa spun ca mai bine ar fi pus un carutas sa conduca monopostul.
    Nu am ochelari de cal cum poate ai tu. Daca e de laudat laud, indiferent de echipa/pilot, daca e de criticat critic, indiferent de echipa/pilot. Dincolo de echipe si piloti, sunt fan al Formulei 1.
    5 1
  • FERRARI
    Pentru ce a facut Vettel trebuia dat afara din echipa, dar Red Bull a fost tot timpul de partea lui. Titlul nu se obtine prin protectiile echipei!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru