Viitorul lui Maldonado în F1, în pericol din cauza unui scandal de corupţie din Venezuela

de Daniel Popescu
Marti, 22.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pastor Maldonado riscă să rămână fără resurse finaciare pentru Formula 1 din cauza unui scandal de corupţie în urma căruia Venezuela a blocat toate fondurile pentru sportivi.

Esential 35 de milioane de euro anula primeste Maldonado pentru a concura in Formula 1
Planurile lui Pastor Maldonado de a rămâne în Formula 1 şi în sezonul 2014, la Williams sau la o altă echipă, ar putea fi bulversate de evenimentele care au loc în prezent în ţara sa natală, Venezuela.

Oficialii ţării au decis recent să blocheze toate programele de finanţare a sportivilor, inclusiv cel prin care Maldonado primeşte 35 de milioane de euro anual din partea companiei petroliere de stat PDVSA pentru a-şi onora înţelegerea cu Williams.

Decizia a fost luată ca urmare a izbucnirii unui amplu scandal de corupţie cu privire la fondurile obţinute de anumiţi sportivi în dolari la un curs prestabilit de agenţia de stat Cadivi, în condiţiile în care locuitorii obişnuiţi ai ţării au posibilitatea să schimbe doar 3.000 de dolari pe an la cursul oficial. În plus, banii ar fi fost folosiţi în scopuri fictive sau în activităţi al căror cost a fost supraevaluat.

Potrivit oficialilor, un pilot de curse a obţinut o finanţare ilegală de 66 de milioane de dolari, însă nu este cert dacă pilotul în cauză este Maldonado sau E.J.

Viso, un venezuelean care concurează în IndyCar şi care între timp şi-a anulat prezenţa la următoarea cursă din motive de sănătate.

Presa locală susţine însă că Maldonado este de asemenea investigat în acest caz, iar în cazul în care va fi găsit vinovat riscă să rămână fără fondurile necesare pentru a concura în Formula 1 şi anul viitor.

Via YallaF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru