Williams a recrutat trei ingineri de la Mercedes, Lotus şi Force India

de Daniel Popescu
Marti, 14.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Williams a anunţat recrutarea a trei ingineri importanţi de la Mercedes, Lotus şi Force India cu scopul de a-şi îmbunătăţi performanţele în sezonul 2014 al Formulei 1.

Esential 3 ingineri de top a recrutat Williams inainte de startul sezonului 2014
Williams continuă să depună eforturi pentru a fi cât mai pregătită pentru sezonul 2014 al Formulei 1, în care echipa britanică speră să profite de schimbarea radicală a regulamentului tehnic pentru a înregistra progrese semnificative în pluton.

În acest sens, echipa a anunţat luni seară recrutarea a trei noi ingineri de la tot atâtea echipe rivale. Astfel, Craig Wilson revine la echipă după o carieră la Mercedes şi va ocupa funcţia de şef al departamentului de dinamica vehiculelor, în timp ce Jakob Andreasen, care până acum a lucrat pentru Force India, va fi noul şef al operaţiunilor de inginerie.

Williams este determinată să facă îmbunătăţiri importante în privinţa competitivităţii pe parcursul următoarelor sezoane.

Pat Symonds
Director tehnic Williams
Nu în ultimul rând, Rod Nelson a fost recrutat de la Lotus şi va fi şeful operaţiunilor de teste, în contextul în care în 2014 vor avea loc patru sesiuni de evaluare de câte două zile.

Noile recrutări ale echipei vin după ce Pat Symonds a preluat anul trecut funcţia de director tehnic, iar acesta este convins că Williams va fi capabilă să înregistreze progrese în acest an.

"Williams este determinată să facă îmbunătăţiri importante în privinţa competitivităţii pe parcursul următoarelor sezoane, iar aceste noi angajări continuă abordarea noastră agresivă în recrutarea unora dintre cei mai talentaţi oameni din sport", a precizat el.

Noile recrutări vin la numai o lună după ce a angajat alţi doi ingineri de top de la Lotus şi Red Bull Racing, inclusiv pentru postul de şef al departamentului de aerodinamică. 

Presa internaţională speculează de mai mult timp că Williams îl va aduce într-un rol de conducere şi pe Rod Smedley, fostul inginer de cursă al lui Felipe Massa la Ferrari, însă echipa nu a făcut încă un anunţ oficial pe acest subiect.

Via Williams

Comentarii (2)

  • LORAND
    daca toate mintile astea pun la punct un monopost constant si rapid o sa il vedem pe massa in fata lu' toreadoru
    3 2
  • Sincer asta aud in fiecare an, si de fiecare data echipa a fost o mare dezamagire.
    In ceea ce priveste declaratia ca echipa va inregistra progrese, nu cred ca e mare lucru sa faci progrese din situatia actuala, adica oricum mai slabi decat sunt acum nu se poate!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru