A şaptea generaţie Volkswagen Golf ajunge în showroom în noiembrie

de Bogdan Mirică
Joi, 12.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generaţie a modelului Volkswagen Golf, a şaptea la număr, va intra în producţie la începutul lunii următoare, debutul în showroom-urile europene fiind pregătit în luna noiembrie.

Nu mai este o surpriză pentru nimeni faptul că Volkswagen marchează un nou moment istoric anul acesta, în cadrul Salonului Auto de la Paris, când va dezvălui a şaptea generaţie a best-seller-ului Golf.

Până la sfârşitul lui septembrie însă, constructorul german trebuie să demareze producţia modelului compact. Potrivit unor informaţii obţinute de Automotive News, fabricile Volkswagen din Wolfsburg şi Zwickau, ambele germane, vor demara producţia în perioada imediat următoare, la începutul lui august. Debutul în showroom-uri şi pe piaţa europeană va avea loc abia în luna noiembrie, după ce Golf îşi va fi cules laurii în cadrul salonului parizian.

A şaptea generaţie a celui mai popular model Volkswagen din toate timpurile are la bază noua platformă MQB, folosită deja şi de colegul său de concern, Audi A3. Designul va marca o nouă evoluţie în istoria Volkswagen, fără a afecta însă valorile brandului.

Urmareste Automarket
Pe lângă deja cunoscuta gamă de motorizări cu patru cilindri diesel şi benzină, şi pe lângă versiunile sportive, noul Golf ar putea aduce cu sine şi derivate cu propulsie hibridă sau pur electrică.

via carscoop

Comentarii (21)

  • MMMMM....Interesanttt!!!!!Sunt curios cu ce probleme de fiabilitate va veni si modelul viitor.
    22 36
  • ...in orice domeniu de viata, generatia tanara si-a cladit faima si renumele pe istorie si inainasi...iar cum totu se strica de la o vreme...nu de alta...dar setea de bani....duce la cele mai oribile si cumplite fapte...nu cred ca vw golf va mai fi ce a fost pana la a3-a generatie...deacum se merge pe......peturi,frate.
    18 7
  • @automarket...de stergeti comentariile obiective...daca ziceam ca ma inchin in fata acestui golf l-ati fi lasat cu siguranta...romanica.ce sa mai...zici
    20 23
  • facelift la faelift la.....etc
    44 21
  • O ''noua'' masina pentru prostime....
    36 26
  • abia asteptam noul golf. cred ca o sa arate la fel de bine ca si actualul.
    17 26
  • Eu nu inteleg de ce investesc in platforma noua, deoarece nu exista la ora actuala nimic care sa il egaleze.Nu spun eu asta ci presa de specialitate!
    16 24
  • Cei care zic ca VW lanseza un Golf din 3 in 3 ani sau din 4 in 4 ani, oare au sesizat ca de-a lungul timpului Golf nu a avut aproape niciodata un facelift? S-au intrebat vreodata de ce?
    Un facelift adus unui model actual, plus imbunatatirea tehnicii si un design nu foarte diferit duce la o noua generati in ograda VW. Cam asta e artificiul prin care VW Golf seamana mult intre generatii. Si nu e neaparat un lucru rau, piata il accepta foarte bine asa. Motiv pentru care... de ce sa aduci design inovator cand oricum conservatorismul pe care te bazezi ca identitate, merge?
    20 3
  • Mircea
    LauCalin tu ai idee ce vorbesti ? Golf 7 nu e un facelift , va fi produs pe o platforma noua
    iar despre design de unde sti tu ca nu este schimbat prea mult ? l-ai vazut tu cumva?
    golf nu este degeaba un best-seller in toata europa si nu numai , este un model de succes si asa va fi in continuare
    16 16
  • Super Vw! Cred ca o sa mature pe jos cu modele precum Astra sau Focus (cu care face acelasi lucru prin generatia actuala chiar daca concurentii au lansat noi modele!)
    13 18
  • Mircea, e suficient sa vezi linia de design pe care merge VW pentru modelul Golf de muuulti ani si poti deduce cam cum va arata.
    VW nu face cu Golf cum a facut Renault cu Megane, Opel cu Astra, Citroen cu C4 sau Ford cu Focus, atunci cand le-a schimbat designul total de la o generatie la alta.
    Iar in privinta motoarelor, atunci cand s-a trecut de exemplu de la Golf V la Golf VI motoarele s-au cam pastrat. Bine... era si firesc, VW tocmai isi lansase noile motoare. Iar motoarele care sunt acum pe Golf s-au dovedit a fi bune... si conform traditiei e posibil ca VW sa nu faca modificari prea mari.
    17 2
  • PENTRU SANDMAN...STAI LINISTIT O SA FIE PRACTIC ACEEASI MASINA! :)))
    17 10
  • @laucalin
    ...ai dreptate si nu...ia numara sa vezi cate editii a avut...doar asa sa mai scoata publicul din monotonie..,evident,o alta stratagema de-a lor.
    5 5
  • @LauCalin are dreptate in felul lui, VW prefera sa lanseze o generatie noua decat sa apeleze la un simplu facelift. Si aici lucrurile sunt dicutabile:
    -pentru a controla cat mai bine costurile, schimbarile nu sunt atat de drastice(atat tehnologic cat si la capitolul design)
    -pentru a mentine Golful pe primul loc in vanzari, un model nou va avea avea impact mai mare decat un eventual facelift
    - gama de modele compacta e cea mai diversificata, astfel ca modele noi apar in fiecare an, asa ca pentru a'si pastra titulatura de etalon in clasa, cei de la VW lanseaza cate o asa zisa generatie noua, la fiecare 4.
    9 0
  • Aveti dreptate cu partea cu model nou, nu face lift, dar daca imi amintesc bine Golf 6 s-a lansat la sf de 2009, inceput de 2010, deci nu o sa fie 4 ani pana lanseaza Golf 7.
    0 1
  • real value
    golf are, va avea si a avut una din cele mai proaste forme aerodinamice posibile, formatul de compacta nu e f versatil vezi focus, mazda 3 etc, stalpii spate sunt f f lati=iau multa vizibilitate, designul e anost si cam acelasi de la vechi la nou, la motoare au mancat bataie de la japonezi, ford si fiat, exista ecoboost si twinair plus honda vtec si 1.4 turbo opel ar fi probleme pt golf si aici
    fiabilitate iar prost, iar preturi peste cei mentionati, maine poimaine nu va mai fi dif de pret intre golf si seria 1

    where IS the innovation?
    6 7
  • Golf 6 a fost prezentat la paris 2008(septembrie-octombrie) iar in Romania a ajuns la inceputul lunii noiembrie.Deci sunt 4 ani.Sper primele poze oficiale sa apara tot la inceputul lui august.
    2 0
  • fara suparare sa nu mai incepem aiurea...
    doar o intrebare pentru cunoscatori...
    dc vw golf costa la SH mai mult ca restul...?? dc se devalorizeaza foarte incet...simplu e bun
    2 3
  • Poate si pentru ca are (probabil) cea mai buna imagine de marca dintre toti concurentii directi.
    7 0
  • Sa fin seriosi parca in 2011 a aparut golf 5, deci le cam scoate din an in an... nu mai e facelift, e direct model nou:)). Nu prea imi plac masinile cu caroserie hatchback, dar daca ar fi sa imi iau un hatchback, as alege golful.
    0 2
  • daaaa al de sandman sunt in extazz k si alti fani ai marcii insa.....are o alta masca in fata...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru