Video. Viitorul Volkswagen Golf 8 GTI, surprins în timpul testelor: Hot Hatch-ul german va debuta în 2020

de Cornel Șocariciu
Luni, 23.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarea generație Volkswagen Golf va avea și o versiune GTI. Hot Hatch-ul nemților a fost spionat în timpul unei sesiuni de teste desfășurată pe circuitul de la Nurburgring.

La finalul lunii trecute, Volkswagen a publicat o imagine sub camuflaj cu noua generație Golf (foto). Modelul va fi prezentat oficial în această toamnă, urmând ca vânzările să debuteze până la finalul anului curent.

Viitoarea generație Volkswagen Golf va fi disponibilă și într-o versiune GTI. Un prototip de teste a fost surprins în timpul unei sesiuni pe circuitul german de la Nurburgring, iar conform primelor informații, viitorul Golf GTI va fi echipat tot cu motorul turbo de 2.0 litri.

Unitatea ar urma să ofere peste 250 de cai putere, în timp ce versiunea de top GTI TCR ar urma să ofere aproximativ 290 CP. Nemții vor veni atât cu o cutie manuală cu șase trepte, cât și cu o transmisie automată cu șapte trepte. Aceleași voci menționează că viitorul Golf GTI va avea o masă totală mai mică comparativ cu versiunea actuală. De asemenea, Hot Hatch-ul germanilor va fi echipat cu un pachet aerodinamic special și va miza pe o suspensie mai rigidă comparativ cu restul versiunilor "civile".

Debutul versiunii Golf GTI este programat pentru anul 2020.

În urmă cu câteva zile, Frank Welsh, directorul departamentului de cercetare și dezvoltare, a menționat că noua generație Golf va fi oferită și într-o versiune plug-in hybrid, denumită GTE. Varianta de bază va dezvolta 204 CP, în timp ce vârful de gamă va fi produce 245 CP, valoare apropiată de cea a viitorului Golf GTI.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru