Ars din cauze necunoscute: un BMW i3 de poliție, distrus de foc în Italia

de Mircea Meşter
Vineri, 15.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Una dintre cele patru mașini BMW i3 din custodia poliției italiene a fost mistuită de flăcări în timp ce patrula la marginea Romei. Cauzele sunt încă necunoscute.

După ce BMW a reușit să intre în dotarea echipajelor de poliție din Los Angeles, Bavaria, Austria și Italia cu exemplare ale modelului electric i3, mișcarea mărcii bavareze părea una inteligentă la nivel de marketing: dacă o mașină electrică poate fi utilizată în patrulare de echipajele de poliție, este clar că ea poate să fie utilă și în viața citadină de zi cu zi.

Ei bine, avantajul de imagine tocmai și-a arătat reversul medaliei. Unul dintre exemplarele i3 aflate în custodia poliției din Italia a luat foc în timp ce patrula la marginea Romei, iar evenimentul a atras atenția tuturor trecătorilor și a presei. Deși echipele de intervenție și alți simpli șoferi au încercat să oprească focul cu ajutorul unor stingătoare, mașina a ars în totalitate. 

Cele patru exemplare BMW intrate în posesia poliției italiene.

Este primul incident de acest tip în care este implicat un BMW i3, model care a fost lansat pe piață în premieră mondială în 2014. Cauzele incendiului nu sunt cunoscute în acest moment, însă presa italiană menționează faptul că focul a pornit din zona în care se află rezervorul motorului pe benzină adițional de care dispun versiunile i3 cu Range Extender (i3 REX).

via 

Comentarii (3)

  • Asta inseamna tehnologia excesiva pusa pe o masina......e si buna e si rea. Oricum daca as putea alege o masina noua cu tehnologia anilor 2000 cel mult si una cu tehnologia anilor 2016, nici nu as sta pe ganduri. Prefer sa am o clima, geamuri electrice si senzori de parcare si alte cateva optiuni utile pe ea decat optionale cu mii si mii de motorase si senzori inutili. Dar asa ceva nu se mai gasesc...doar ticsite cu tehnologie.
    21 1
  • De acord cu tine scorpionule
    5 0
  • Si din 4 au rămas 3....
    Eu zic că tot din cauze necunoscute până la sfârșitul anului vom mai auzi despre astfel de evenimente. Calitate germană...
    Tot din cauze necunoscute se cam pierde și controlul volanului la BMW-uri.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru