Planuri de vacanță în Austria? Fiți cu ochii după BMW i3, noua mașină a poliției locale

de Bogdan Mirică
Miercuri, 13.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW i3 devine tot mai popular în rândul forțelor de ordine din Europa. Austriecii au ales și ei modelul electric, însă în versiunea cu autonomie de 160 de kilometri.

Dacă plănuiți să vizitați Austria în viitorul apropiat ar fi bine să căscați bine ochii după BMW i3. S-ar putea să vă zâmbească vreun echipaj de poliție echipat cu radar sau gata să observe fiecare mișcare pe care o faceți. Asta pentru că micul model electric al bavarezilor a devenit mașină de poliție în Austria, în orășelul Wattens.

Autoritățile au achiziționat versiunea fără Range Extender, ceea ce înseamnă că vor avea o autonomie destul de limitată, având în vedere că nu vorbim nici măcar de versiunea îmbunătățită, care oferă peste 300 de kilometri de rulare. În acest caz, polițiștii austrieci vor fi nevoiți să se mulțumească cu o autonomie maximă de 160 de kilometri, ceea ce însemană chiar mai puțin în viața reală.

Deși pare ciudat, BMW i3 a intrat în grațiile mai multor departamente de poliție: Londra, Munchen și Milano pe continentul european. Dincolo de Ocean, poliția din Los Angeles este cel mai mare client de acest tip, comandând deja 100 de unități, în defavoarea lui Tesla Model S, pe care l-a considerat prea scump.

via bmwblog

Comentarii (1)

  • Austria-Romania... 1-0
    Cand ma gandesc ca la noi s-au achizitionat prin "licitatie"- corecta si transparenta, evident- 400 Vw Polo de 1.2 TSi realizez ca mai e mult pana sa fim o tara civilizata...
    http://www.automarket.ro/stiri/masini-noi-pentru-politia-romana-uitati-de-logan-uri-albe-si-fiti-atenti-66867.html
    http://www.promotor.ro/masini-noi/news/exclusiv-promotor-cum-a-pierdut-dacia-o-licitatie-de-400-de-masini-de-patrulare-ale-politiei-pentru-doar-24-lei-pe-autoturism-14855346
    18 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru