Aston Martin a inagurat un nou centru de cercetare şi dezvoltare

de Sebastian Toma
Joi, 15.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Britanicii de la Aston Martin se pregătesc să răspundă cerinţelor partenerilor de la AMG şi au inaugurat un nou centru de cercetare şi devoltare în Regatul Unit.

Esential 1500 de metri pătraţi este suprafaţa construită aproximativă a noului centru Aston Martin.
Aston Martin deschis un nou centru de dezvoltare şi construcţie prototipuri în Regatul Unit. Compania britanică a ales parcul tehnologic MIRA din Warwickshire, localizat la aproximativ 160 kilometri NV de Londra, locul în care alţi 14 constructori au birouri similare pentru a-şi testa prototipurile viitoarelor modele. Cei de la Aston Martin vor lucra acolo la viitoarele creaţii realizate în baza parteneriatului cu divizia AMG a Daimler AG, fiind pregătită o împrospătare completă a gamei constructorului din Gaydon.

Aston Martin: "Vom redeveni profitabili după 2016"

Colaborarea dintre Aston Martin şi AMG a fost anunţată în vara anului 2013 şi implică asistenţă germană pentru lansarea unei game noi de modele echipate cu motoare V8. Alături de motoarele V8, cei de la AMG vor furniza componente electrice şi electronice pentru diferite sisteme ale viitoarelor modele Aston Martin.

Marca britanică este singurul constructor din segment care nu este susţinut în niciun fel de o marcă de volum. Cei de la Aston Martin au fost deţinuţi în trecut de Ford Motor Company, dar au fost vânduţi atunci când compania americană a avut dificultăţi financiare.

Aston Martin se aşteaptă la revenirea la profit începând cu 2016. Vânzările mărcii au cumulat 4.200 de unităţi în 2013 şi previziunile sunt de 3.700 de unităţi pentru 2014, ceea ce înseamnă un volum redus la jumătate faţă de rezultatul din 2007, cel mai bun an pentru marca britanică. Revenirea la profit a Aston Martin va fi realizată în urma unui plan de investiţii menit să asigure dezvoltarea de modele noi. Odată ce planul de investiţii va fi derulat, englezii de la Aston Martin vor dezvolta şi lansa modele noi, care ar trebui să le readucă vânzările la nivelul din 2007. Spre deosebire de competitorii de la Maserati şi Lamborghini, Aston Martin nu pregăteşte un SUV, dar şeful companiei se declară deschis la această categorie de model în cazul în care va fi dorit de clienţii mărcii.

Până atunci, marca din Gaydon se va concentra pe lansarea de modele sport, după cum face de mai bine de 100 de ani, centenarul companiei fiind sărbătorit în 2013.

Via Aston Martin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru