Aston Martin AM-RB 001 este aici: hypercarul dezvoltat cu Red Bull în 150 de unităţi are motor V12 şi raport putere/masă 1:1

de Daniel Popescu
Marti, 05.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hypercarul Aston Martin AM-RB 001 a fost dezvăluit şi impresionează prin raportul 1:1 între masă şi putere, însă performanţele exacte nu au fost încă anunţate. Modelul va fi produs în cel mult 150 de unităţi, dintre care 25 pentru curse.

Colaborarea dintre Aston Martin şi cvadrupla campioană mondială de Formula 1 Red Bull Racing îşi arată roadele sub forma unui hypercar special care va fi disponibil atât în versiune de stradă, cât şi într-o versiune pentru curse.

Numit Aston Martin AM-RB 001, hypercarul este construit din fibră de carbon şi mizează pe caraceristici aerodinamice unice dezvoltate de Adrian Newey, directorul tehnic al Red Bull şi unul dintre cei mai apreciaţi ingineri din istoria modernă a Formulei 1. Astfel, forţa de apăsare este generată prin aerodinamica de sub podea, ceea ce a permis adoptarea unui design care să nu ia foarte mult în calcul aspectele tehnice.

Urmareste Automarket
Pentru moment, Aston Martin nu a furnizat prea multe detalii despre noul model, însă a confirmat că acesta va utiliza un motor aspirat V12 poziţionat central şi că va beneficia de un raport masă - putere 1:1, ceea ce înseamnă că va avea 1 CP pentru fiecare 1 kg.

Aston Martin AM-RB 001 va fi produs într-un număr limitat cuprins între 99 - 150 de unităţi, dintre care 25 de unităţi vor fi versiuni dezvoltate special pentru curse care vor atinge performanţe asemănătoare cu cele ale prototipurilor de top furnizate de Porsche, Audi şi Toyota la clasa LMP1 de la Le Mans.

Preţul unui exemplar nu a fost încă anunţat, însă acest lucru nu reprezintă o problemă, mai ales că livrările vor începe abia în 2018.

Via Aston Martin

Comentarii (1)

  • someone
    1 cp la 1 kg ....iar motorul e aspirat......daca va avea 1000 cp, asta inseamna o greutate de 1000 kg, ceea ce e mult mai impresionant decat puterea.
    stiu ca ma repet, dar: IMPRESIONANT
    16 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru