BMW extinde campania de verificări tehnice anunțată în august: 1.2 milioane de unități în Europa, dintre care 7.200 în România

de Daniel Popescu
Miercuri, 24.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunțat că va face verificări tehnice la 1.2 milioane de mașini diesel din Europa ca urmare a unor potențiale probleme apărute la sistemul de recirculare a gazelor rezultate în urma arderii în galeria de admisie. Dintre acestea, 7.200 de unități sunt din România.

În prima parte a lunii august, BMW a anunțat că va verifica tehnic circa 480.000 de unități diesel pe teritoriul Europei și al Asiei, ca urmare a faptului că în cazul anumitor modele ar putea exista probleme la sistemul care face posibilă recircularea gazelor rezultate în urma arderii în galeria de admisie.

La vremea respectivă, oficialii BMW au precizat că defecțiunea poate provoca incendii "în cazuri extrem de rare". Între timp, constructorul bavarez a continuat investigațiile pe marginea acestui subiect și a decis acum să extindă campania de verificări tehnice la circa 1.2 milioane de unități cu motoare diesel. În România vor fi afectați aproximativ 7.200 de clienți. 

"Grupul BMW a analizat cazuri individuale care nu erau incluse în campaniile tehnice inițiale. Aceste cazuri individuale nu prezintă un risc semnificativ pentru clienții noștri. Cu toate acestea, Grupul BMW a decis să reducă chiar și acest risc minor prin extinderea campaniilor tehnice", menționează BMW într-un comunicat de presă.

Comparativ cu campania din vară, perioada de producție a modelelor afectate s-a extins, astfel că acum vor fi verificate mașini produse între august 2010 și august 2017.

BMW nu a menționat acum care sunt modelele afectate de extinderea campaniei, însă cu ocazia anunțului din luna august a precizat că pe listă se află BMW Seria 3, Seria 4, Seria 5, Seria 6, Seria 7 și SUV-urile X3, X4, X5 și X6 echipate cu motoare diesel cu 4 cilindri sau 6 cilindri.

Clienții afectați de campania de verificare vor fi contactați individual pentru programarea vizitei la service.

Via BMW

Comentarii (3)

  • Fac repede modificarile ca sa nu-i prinda si pe ei cu trucarea emisiilor...
    Destepti.
    4 4
  • Sigur e recall pt gaze si nu pt motivul divulgat in vest?
    FRANKFURT, Germany – Automaker BMW says it is expanding a recall to cover 1.6 million vehicles worldwide due to possible fluid leaks that could result in a fire.

    BMW said Tuesday that in some diesel vehicles, coolant could leak from the exhaust gas recirculation module, part of the emissions reduction system. The leaks could combine with soot at high temperatures and lead to a fire.
    3 0
  • hazard
    cred ca BMW foloseste soft de la VW
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru