BMW vrea să recupereze avansul Mercedes în segmentul SUV-urilor: X2 și X7 se vor lansa în primele luni ale lui 2018

de Bogdan Mirică
Marti, 11.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW se pregătește să ia cu asalt segmentul SUV-urilor cu două lansări programate pentru începutul lui 2018 și confirmate deja oficial. Este vorba despre X2 și X7, extremele gamei sale de SUV-uri.

BMW a expus în cadrul Salonului Auto de la Paris conceptul viitorului X2. A fost declarația oficială a extinderii gamei cu un nou SUV, pe lângă cele deja existente și programate.

Mai exact, dacă este să punem cap la cap promisiunile BMW pentru următorii ani, avem două SUV-uri extrem de importante în plan. Este vorba despre proaspăt anunțatul X2 și deja cunoscutul X7. Ambele ar urma să debuteze cam în aceeași perioadă.

Despre X2 am aflat că își va face apariția în prima jumătate a lui 2018, adică tot atunci când este programat și X7. Dacă noul BMW X2 se va adresa clienților care își doresc o alternativă mai sportivă la actualul X1, noul X7 va avea de înfruntat actualul Mercedes GLS și alte SUV-uri mari, cum este Cadillac Escalade.

El va fi construit în Statele Unite, la uzina din Carolina de Sud, acolo unde se naște și actualul X5. Ținta sa vor fi clienții din Rusia, China, SUA, dar și Europa.

De cealaltă parte, BMW X2 va fi dezvoltat pe platforma cu tracțiune față a actualului X1 și ar urma să fie asamblat la uzina Magna din Austria.

Esential 2018 este anul în care vor fi lansate cele două SUV-uri.
610 cai putere oferă motorul V12 dezvoltat de BMW.
400 de cai putere oferă dieselul de numai 3.0 litri, cu patru turbine.
Pe lângă cele două modele înscrise în programul de lansări, BMW plănuiește și extinderea gamei de motorizări cu o serie de produse noi, care au debutat sau vor debuta deja pe Seria 7 și nu numai.

Este vorba despre o arhitectură hibridă, capabilă să dezvolte 326 de cai putere și să garanteze un sprint de la 0 la 100 de km/h în 5.4 secunde, chiar dacă autonomia pur electrică ajunge la 48 de kilometri.

Ar mai fi și dieselul cu șase cilindri, cvadriturbo, de numai 3.0 litri, capabil să dezvolte 400 de cai putere și să asigure resursele unui V8.

Nu în ultimul rând, vom vedea mai des și unitatea V12 de 610 cai putere, care garantează o accelerație de la 0 la 100 de km/h în doar 3.7 secunde.

Comentarii (1)

  • Pai merc le-a cam luat fata mai ales, zic eu cu c-ul care acum nu te mai face sa tragi cu achiul la a4.Cat despre acest model bmw pot spune ca arata foarte bine...sa-l vedem in carne si oase...
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru