Cea mai bună metodă pentru a nu folosi telefonul la volan: Nissan Signal Shield, compartimentul din cotieră care blochează semnalul

de Daniel Popescu
Miercuri, 03.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a dezvăluit prototipul unui compartiment amplasat în cotieră care blochează semnalul și conexiunea la internet a telefonului mobil pentru a preveni accidentele cauzate de utilizarea smartphone-ului la volan.

Șoferii utilizează frecvent telefonul mobil atunci când se află la volan, fie pentru conversații, fie pentru verificarea notificărilor primite din partea rețelelor sociale, element care a condus și la înăsprirea semnificativă a amenzilor și sancțiunilor în Marea Britanie pentru un astfel de comportament.

Întrucât tentația de a utiliza un telefon mobil este foarte mare, Nissan s-a gândit la o alternativă interesantă și a dezvoltat prototipul Signal Shield.

Este vorba despre un compartiment amplasat sub cotieră construit din materiale conductive care blochează curenții electromagnetici pe baza unui principiu enunțat încă din 1836 de către fizicianul Michael Faraday.

Astfel, compartimentul este capabil să blocheze semnalul unui telefon amplasat înăuntru, dar și conexiunile bluetooth sau Wi-Fi, pentru ca atenția șoferului să nu mai fie distrasă în timpul călătoriei. Singura conexiune cu exteriorul cutiei se poate face prin portul USB pentru a avea totuși acces la muzica de pe telefon.

Cel puțin deocamdată, Nissan Signal Shield este doar un concept, iar constructorul japonez nu a menționat dacă intenționează să-l introducă în viitor pe modele de serie.

Via AutoExpress

Comentarii (3)

  • mare porcarie.... mai bine s-ar preocupa sa ofere in standard conexiune bluetooth ca pe mod avion mi-l pot pune si singur daca vreau.
    6 1
  • Cum a zis si @Barto, o porcarie. In acest caz la ce mai platesti pt HF si Bluetooth ? Ar trebui sa le scoata .....
    2 0
  • Sa inteleg ca unii nu au habar cum functioneaza telefoanele mobile? Dupa parerea mea, daca pui telefonul intr-o cusca Faraday se va consuma bateria mult mai repede si telefonul se va incalzi - ceea ce cred ca dauneaza la fiabilitate. Puteti experimenta si acasa ideea asta. Infasurati telefonul (pornit) intr-o folie de aluminiu si o sa vedeti daca am dreptate. Deci, inca o idee/articol din categoria "Te doare mintea". Parerea mea.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru