Citroen C3-XR: un nou model crossover dedicat pieței din China

de Dragoș Băltățeanu
Miercuri, 01.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a prezentat un nou model crossover numit C3-XR. Nu îl vom vedea prea curând în Europa, fiind un model special dezvoltat pentru piața din China, acolo unde Citroen se bucură de o creștere serioasă.

Noul model crossover Citroen C3-XR, un model dedicat pieței din China a fost prezentat în cadrul unui eveniment găzduit de showroom-ul C_42 de pe Champs-Elysees din Paris. Noul model cross va putea fi comandat de către clienții chinezi începând cu luna decembrie a acestui an. China a devenit o piață extrem de importantă pentru Citroen, una din patru mașini fabricate de către marca franceză fiind vândută în China. Vânzările au crescut cu 19% în acest an, incluzând luna august, iar rețeaua de dealeri Citroen din China crește rapid ajungând la 470 de reprezentanțe. 

Clienții asiatici apreciază în special modele ca Citroen C-Elysee sau C4 L, dar oficialii mărcii au considerat că este momentul introducerii și unui model SUV compact. Citroen C3-XR se bazează pe concept car-ul similar numit CX-R ce a fost prezentat la Salonul Auto de la Beijing din luna aprilie a acestui an. La exterior se remarcă elemente specifice modelelor cross, cu protecții pentru pasajele roțiilor și o gardă la sol generoasă.

Nu există încă imagini cu interiorul noului model, dar constructorul promite spațiu suficient și o poziție de condus excelentă.

Urmareste Automarket
Citroen nu a dat prea multe detalii despre gama de motorizări, spunând doar că producța va avea loc în China, la uzina de la Wuhan, iar pentru început va folosi propulsorul 160 THP asociat cu o cutie de viteze automată cu șase trepte.

Comentarii (2)

  • arata bine masina 160cp privilegiati au ajuns chinezoii
    1 0
  • Mitica
    Unele modele de pe piata chineza ar merita aduse si in Europa, cel putin in Est. In Rusia exista si noi ratam niste exemplare reusite. Marcile chineze au evoluat si evolueaza in continuare, deja merita luate in considerare.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru