Curăţenia de vară: Volkswagen va renunţa la producţia a 40 de modele

de Daniel Popescu
Marti, 21.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen va renunţa la producţia a peste 40 dintre cele 340 de modele ca parte a noii strategii de electrificare a gamei, potrivit presei germane.

Volkswagen a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute o nouă strategie prin care vrea să lanseze nu mai puţin de 30 de modele electrice până în 2025, însă acest lucru va veni cu un preţ.

Germanii pregătesc oprirea producţiei pentru peste 40 de modele din cadrul tuturor celor 12 mărci din cadrul grupului Volkswagen. Informaţia a fost dezvăluită de publicaţia germană Handelsblatt, care afirmă că Volkswagen are în prezent aproximativ 340 de modele sub sigla celor 12 branduri pe care le deţine.

Urmareste Automarket
Oficialii Volkswagen au confirmat oficial că strategia viitoare impune renunţarea la anumite modele, însă susţin că numărul exact al acestora nu a fost încă stabilit.
"O decizie cu privire la câte modele vor fi eliminate din gama nu a fost luată încă", a declarat un purtător de cuvânt al Volkswagen.

Pentru moment, este prematur să anticipăm care modele vor fi eliminate din gamă, însă la începutul acestui an au existat o serie de zvonuri cu privire la încetarea producţiei pentru Beetle spre finalul anului 2018. Volkswagen anunţase deja la sfârşitul anului trecut că urmează să reducă semnificativ numărul de versiuni al modelelor sale pentru a economisi astfel circa 1.9 miliarde de euro.

Via Automotive News

Comentarii (9)

  • Probabil au descoperit si ei ca divizia de automobile nu-i de nasul lor, iar productia de carnaț afumaț e mult mai viabila pe terment lung sau mediu.
    18 35
  • Citind postarea userului vulpea.1, constat ca Sergiu Andrei,,fost Madalescu, fost Mafia, e in continuare printre noi!
    32 8
  • Brembo
    N-as avea curaj sa mananc o portie de carnati de la VW:-)))))Cine stie ce mai baga si in aia!
    15 11
  • @Brembo. Mai bine zis, ar mai lua decat ar mai baga. Nemtii sunt in stare sa vanda marfa cruda numai de-or mai economisii ceva energie si gaze . Se mai traduce prin : '' downsizing'' :D :D
    9 17
  • Bulevardier
    @misha Cu Mafia e exact cum e cu Bulevardul Regina Elisabeta, fost Kogalniceanu, fost Gheorghe Gheorgiu Dej, fost 6 Martie. Omul se reinventeaza doar ca nume lol.
    12 3
  • @Bulevardier
    :DDD

    Corect spus; Ba mai mult a mai facut si unele stradute laturalnice (cand isi raspunde singur postand sub alte nume)
    4 1
  • Ce se intampla doctore?
    Cand ti-ai "curentat" o mare parte din buget, e timpul sa te restrangi.
    E valabil in orice afacere, iar grupul Vw nu face exceptie.
    14 2
  • Deși va fi gret Grupul VAG nu numai ca va rezistenta dar va fi un un producător de top. Producotorii de tradiție gen Toyota, VAG, GM Renault - Nissan chiar daca au sincope nu pot pierde pe termen lung
    1 2
  • vw s-a apucat de făcut cârnați
    Și câți cotizanți la strategiile lor nu sunt...,,I-a (strategie) nemțească că e cea mai tare,,...Nu ai (strategie) nemțească, nu ai mașină.
    3 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru