Detalii noi despre Ford Fiesta Active: gardă la sol mai mare cu 18 mm și elemente suplimentare de protecție

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 09.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford oferă o serie de informații noi despre Fiesta Active. Modelul constructorului american are o gardă la sol de 152 de mm, cu 18 mm în plus față de un Ford Fiesta "normal", elemente suplimentare de protecție și trei moduri de conducere.

Noua generație Ford Fiesta a fost lansată oficial pe piața din România la jumătatea anului trecut. Modelul de clasă mică dezvoltat de Ovalul Albastru are un preț de pornire de 12.150 de euro cu TVA.

Acum, Ford anunță lansarea versiunii Fiesta Active pe piața din Europa. Inspirată din gama de SUV-uri, Fiesta Active integrează o serie de elemente suplimentare de protecție și are o gardă la sol ceva mai generoasă.

Ford Fiesta Active va fi disponibilă doar în varianta de caroserie cu cinci uși. Americanii au pregătit jante noi cu diamentrul de 17 inch, bare longitudinale amplasate pe plafon și elemente suplimentare de protecție. Spre deosebire de o Fiesta "normală", garda la sol a crescut cu 18 mm și măsoară 152 de mm.

De asemenea, Ford anunță că Fiesta Active dispune de amortizoare calibrate special pentru acest model, o direcție revizuită și trei moduri de conducere: Eco (doar pe versiunile cu transmisie manuală), Normal și Slippery (gândit pentru suprafețele cu aderență redusă).

La interior, Fiesta Active a primit accesorii din plastic în culoarea caroseriei, scaune speciale și elemente decorative noi.

În ceea ce privește sistemele de siguranță, Fiesta Active preia tehnologiile pe care le știm deja: Pre-Collision Assist cu funcție pentru detectarea pietonilor, Traffic Sign Recognition, Cross Traffic Alert, Driver Alert, Lane Keeping Alert și Forward Collision Warning. Sistemul de infotainment SYNC 3, ecranul tactil cu diagonala de 8 inch și sistemul audio B&O Play fac parte din oferta constructorului american.

Ford Fiesta Active va putea fi comandat fie cu motorul de 1.0 litri EcoBoost (85 CP, 100 CP, 125 CP sau 140 CP), fie cu unitatea diesel de 1.5 litri (85 CP sau 120 CP). Motor pe benzină va putea fi comandat cu o cutie manuală cu șase trepte sau cu o transmisie automată cu șase rapoarte. În cazul motorizării diesel, Ovalul Albastru oferă doar o transmisie manuală cu șase trepte.

Comentarii (1)

  • Sandero *normal* are garda la sol de 163 mm, iar Stepway - 207.
    Cei 152 mm ai crossoverului Fiesta sînt deci o altă mangleală de marketing - chiar dacă preferabili celor 134 mm standard, cu care se pot rașcheta destule rampe de garaj / spălătorie etc.

    Pînă și *escaladarea* bordurilor rămîne deci o aventură cu Fiesta Active, care plusează totuși din pdv estetic (pentru unii) sau al echipării.
    Chestie care se reflectă însă-n preț...
    23 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru