Dieselgate ar putea afecta viitoarele modele Volkswagen: bugetul de investiţii va fi redus cu 30%

de Daniel Popescu
Vineri, 20.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunţat reducerea investiţiilor cu 30% în 2016 ca urmare a efectelor scandalului dieselgate, ceea ce ar putrea avea un impact major asupra tehnologiilor de pe viitoarele modele.

Esential 30% este reducerea bugetului de investiţii aplicată de Volkswagen
Criza VW: tot ce trebuie să știi despre scandalul Dieselgate

Volkswagen a anunţat vineri primele măsuri concrete pe care le va lua pentru a gestiona în mod corespunzător scandalul dieselgate din punct de vedere financiar.

După ce a pus deoparte 6.7 miliarde de euro pentru cheltuielile generate de remedierea problemelor, constructorul german a anunţat că bugetul de investiţii pentru anul viitor va fi de 12 miliarde de euro, cu 30% mai mic decât cele 17.1 miliarde de euro planificate iniţial.

O astfel de reducere ar putea afecta inclusiv dezvoltarea tehnologiilor de pe următoarele modele ale grupului, însă CEO-ul Matthias Mueller a dat asigurări că viitorul Volkswagen nu va fi afectat de aceasta măsura. "Cu siguranţă nu vom face tăieri cu preţul viitorului nostru", a precizat el.

Începând din 2008, Volkswagen a mărit anual bugetul alocat investiţiilor cu scopul de a ajunge cel mai mare constructor auto din lume, iar în 2014 s-a dublat comparativ cu nivelul de acum 7 ani.

Tot vineri, Volkswagen ar trebui să anunţe şi măsurile pe care le va lua pentru a pentru remedia problemele înregistrate la maşinile care depăşesc limitele legale de emisii.

Via Bloomberg

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru